Krisna-völgy ökológiai szempontból egy egyedülálló, faluközösség-méretű kísérlet, mely élenjár a fenntarthatóság gyakorlati alkalmazásában. Öko-völgy Programunkba most egy konferencia kapcsán nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.

A Krisna-völgyben lakó közel másfélszáz önkéntes olyan ökologikus életmódot követ, amelynek célja a társadalmi, gazdasági és ökológiai fenntarthatóság. Ezzel egy hazánkban egyedülálló faluközösség méretű kísérletet végzünk, mely élenjáró abban, hogy a fenntarthatóság problémáját gyakorlati oldalról közelíti meg.

Tapasztalatainkat másokkal is szeretnénk megosztani, ezért útjára indítjuk az Öko-völgy elnevezésű programunkat, mely több felsőoktatási és kutatási intézmény, valamint – a kísérleteknek és a gyakorlati megvalósításnak egyaránt helyet adó – Krisna-völgy együttműködésével jön létre. A program számos elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a napjainkban kibontakozó globális klímaváltozással és várható ökológiai krízissel összefüggő jövőbeli teendőkkel kapcsolatban is.

Öko-völgy Programunk nyitó konferenciájára Krisna-völgyben kerül sor.
A rendezvény célja az Öko-völgy Program széleskörű szakmai bemutatása és hivatalos elindítása, s egyben lehetőséget biztosít mindazok számára, akik a 15 éves élőfalu ökológiai fenntarthatósági eredményeit személyesen szeretnék megtekinteni.

A konferencia helyszíne: Krisna-völgy (8699 Somogyvámos, Fő u. 38.)
Időpontja: 2008. október 8., 9 órától.

Plakátja itt látható:

Klikk a képre!

További részletek: ITT

4 hozzászólás

 1. Ági

  Nagyon szépen köszönöm!

  üdv.:Erzsi

 2. Szia!

  Mikor lesznek felrakva képek, esetleg videó a konferenciáról?
  Nagyon jó volt a konferencia, és szeretnék pár képet és videót elrakni, ha lenne rá lehetőség.

  Erzsi

 3. Hari Om!

  A földünk egy élő organizmus. egy élettel teli ajándék.A hétköznapok minden területén segithetünk begyógyitani a sebeit.Nem az életszinvonal a fontos, hanem az életmód, ha minnél többen térnének át a vegetáriánus étkezésre, azzal segitenének az állatok leölésének számszerinti csökkentésében.Ez már nagy előrelépés lehetne bármennyire is hihetetlenül hangzik. És a tulzott tenyésztési hullám is apadna.A dolgok átrendeződésével a táplálkozás és a megélhetési lehetőségek is átrendeződnének. És nem csak a földünk de testünk és lelkünk is egy csodálatos gyógyulási folyamaton esne át. És ez csak egy lehetőség a sok közül amit megtehetünk.

  saizora

Comments are closed.