Napjainkban egyre sürgetőbbé válik környezetünk óvása, védelme. Bizonyára nincs véleménykülönbség közöttünk, amikor azt állítjuk, hogy a környezeti nevelés, a gyermekek tanítása a Föld élőlényeinek, légkörének, vizeinek védelmére ma fontosabb, mint eddig bármikor. Ezen ismeretek átadását nem lehet elég korán kezdeni.

Krisna-völgy fennállásának 15. évfordulója alkalmából szeretnénk meghívni Somogy megye általános- és középiskolai tanárait egy kis tapasztalatcserére Krisna-völgy Ökológiai Oktatási és Kutatóintézetébe, ahol a meghívott előadónk – Persányi Miklós, volt Környezetvédelmi Miniszter – és a helyi szakértőink, illetve tanáraink tartanak majd előadásokat e témáról. Ezek után Krisna-völgy megtekintése következik, s a programot egy indiai vegetáriánus ételkóstoló zárja.

Íme a részletes program:

  • 10.00-10.15      Köszöntő
  • 10.15-11.45      Előadások
  • 11.45-14.00      Séta vendégvezetéssel Krisna-völgyben (Biokertészet, Tehenészet, Iskola)
  • 14.00-14.30      Vegetáriánus ételkóstoló
  • 14.30-               Kötetlen beszélgetés

A konferencia időpontja: 2008. október 31.
A nagy érdeklődésre való tekintettel kérjük feltétlenül jelezzék részvételi szándékukat és a résztvevők létszámát legkésőbb október 24-ig e-mailben ([email protected]), vagy levélben (8699 Somogyvámos, Krisna-völgy, Fő u. 38.)

Néhány életkép az iskolánkról:

1 hozzászólás

  1. HariOm

    Nagyon drágák ezek a gyerekek! Én is azt gondolom, hogy már egészen kis korban kell elkezdeni a természet szeretetét elültetni a kis szivükbe. Például csak fel kell tenni nekik azt a kérdést, mit tanulhatunk a természettől? Meglepődünk majd hogy milyen frappáns, elgondolkodtató válaszokat kapunk.Ők még tiszták, és harmóniában vannak Önmagukkal.Ebbe minden beletartozik.Nem szabad hagyni hogy az a sok kis nyitott sziv bezáródjon.

    saizora

Comments are closed.