Srí Rámacsandra ünnepén Krisna-völgyben

Mivel foglalkoztak Krisna-völgy iskolásai a legutóbbi egyházi ünnepünk alatt? A választ az oktatási blogunkon találjuk: “Az Úr Rámacsandra megjelenési napja azon egyházi ünnepeink közé tartozik, amikor az iskolánkban nincs tanítás, és a gyerekekkel együtt részt veszünk az ünnepen.
Ilyenkor az iskolai egyenruha helyett ünnepibb viseletet öltenek a gyerekek magukra,  ezzel is kifejezve a nap különlegességét. Tilakiní pedig ráadásul még az Úr Ráma és Szítá múrtijait is felöltöztette.
Miután egy csodálatos reggeli leckét hallhattunk az Úr Rámacsandra és követői kedvteléseiről, következett a gyerekek zenés produkciója (bhadzsan), ami nagy sikert aratott.


Délben pedig elindultunk Kaposvárra, hogy részt vegyünk egy nagy, utcai zenés felvonuláson (harináma). A gyerekek nagyon lelkesen elvállalták, hogy ők fogják a Krisna-völgyi meghívókat osztogatni a járókelőknek. Annyira lelkesen merültek el ebben a szolgálatban, hogy szinte mindenki elfogadta tőlük a szórólapot.


Visszatérve Kaposvárról megnéztünk egy csodálatos filmet az Úr Rámacsandra kalandjairól, részt vettünk az esti istentiszteleten (Gaura-árati) és az ünnepi lakomán.
Hát, nem kellett este egyiküket sem elringatni 🙂 ”

Forrás: oktatas.krisnavolgy.hu

  • Jó hír a hozzánk látogatóknak, hogy terveink szerint június hónapban hétvégenként a Srí Prahláda Általános Iskola tanulói színielőadásában is gyönyörködhetnek majd!

Szeretettel várjuk legyen a vendégünk a családjával együt!