Az utóbbi években csak a Krisna-völgyi Búcsú alatt látogathatták meg vendégeink az iskolánkat, mostantól azonban megnyitjuk az intézmény kapuit, hogy még részletesebb bepillantást nyújthassunk mindennapi
tevékenységeinkbe.

Az épület 2002-ben készült el Krisna-völgy egyik kiemelt támogatója, Prija-szakhí déví dászí (Dr. Pauló Tünde) adományaként, aki a Tulasi kozmetikumok révén vált ismertté.

Krisna-völgyben az egyik fő célunk, hogy a gyerekeket ne csak oktassuk, hanem neveljük is, s ezért a jellemformálásukra is nagy figyelmet fordítunk az iskolában.

Oktatásunk három fő területet ölel fel. A Nemzeti alaptanterv szerinti oktatás mellett természetesen nagy hangsúlyt fektetünk az hitéleti jellegű tantárgyak képzésére is. Amiatt pedig, hogy egy biofarmon lakunk, az
ökológia elméleti és gyakorlati részeit is felvettük a tanmenetünkbe.

Nyitvatartásunk: hétköznap és szombaton 10.00-13.00 és 15.00-17.00 között.

Vasárnap és az egyházi ünnepeink során zárva vagyunk.

Részletes információ: [email protected]

Szeretettel várjuk látogatóinkat!

Képek az iskoláról:

6 hozzászólás

 1. Szeretett Isteni Lelkek!

  Tanuja lehetek egy Lílának-Isteni játéknak, valaki kérdezett tőlem egyik nap valamit, és én tegnap meg is válaszoltam, de mint ha a szél fujta volna el nyomát sem látom sehol.Hol ott sokkal régebbi hozzászólások meg vannak. Pedig át ment az biztos mert láttam. De a Líla már csak ilyen.igy az üzenet egy mondatra redukálódott, ne vesszünk el a részletekbe pl ki mit hogyan ir alá, mert közben szemelől tévesztjük az igazán fontosat. Gouranga

 2. Szeretett Isteni Lelkek!
  Az édesanyák szeretete hasonlit leginkább Isten szeretetére, bármilyen szigorunak is kell hogy néha legyenek,a szivük telve van szeretettel még a dorgálások közepette is.Az anya az aki a legszebbnek, a legjobbnak, a legszeretetre méltóbbnak látja gyermekét minden körülmények közt.Arról nem is beszélve hogy minden ember-gyermek egyformán értékes, az összes hibáival együtt-mivel az csak látszólagos egy megtapasztalás, a végső valósághoz képest A Lélek magva mindenkiben ott csillog és az csodálatos! Egyszer olvastam egy tanmesét,ami nagyon tanulságos . A terjedelme miatt nem tudom belefér e a keretbe, mindenesetre megkisérelem.

  TE IS TÖRÖTT EDÉNY VAGY?

  Egy vizhordónak két edénye volt, melyeket egy, a nyakára helyezett rudon hordott.Mig az egyik hibátlan volt, és mindig szinültig tele volt az ut végén, a másikon volt egy repedés. és végül csak a viz fele maradt meg benne. Igy volt ez mindennap, teljes két éven át.A vizhordó az egyik oldalon mindig félig telt edénnyel érkezett meg Mestere lábához.Természetesena hibátlan edény büszke volt teljesitményére, hogy tökéletesen betöltötte feladatát.Addig a szegény repedt edény szégyenkezett, tökéletlensége miatt. hogy csak félig teljesitheti feladatát.Kétévi keserü kudarcérzet után igy szólt a repedt edény a vizhordóhoz amint a folyó mellett mentek. Szégyenkezem és szeretnék bocsánatot kérni tőled. Miért szégyenkezel , kérdezte a vizhordó? Azért kérem a bocsánatod, mert az eltelt években csak feleannyi vizet tudtam szállitani az oldalamon levő repedés miatt.A viz kicsepegett, mig a vizet Mestered házához szállitottad.A repedés miatt nem tudtad tökéletesen elvégezni a munkádat és nem nyerted el az erőfeszitéseid teljes jutalmát, mondta szomoruan az edény. A vizhordó szánta az öreg repedt edényt és részvéttel igy válaszolt:Ahogy visszatérünk Meterem házához nézd csak azokat a gyönyörü virágokat az ut mentén. Valóban amint mentek a hegyre fölfelé, a törött edény látta a gyönyörü vadvirágokat az ut mentén olyan csodálatosak voltak ahogy a nap rájuk sütött.Még is szomorunak érezte magát hogy csak félig telve érkezik vissza és ujra bocsánatot kért a vizhordótól a hibájáért. A vizhordó ekkor azt mondta az edénynek: nem vetted észre, hogy csak a te oldaladon volták virágok az uton, a másik edény oldalán nem? Ez azért van , mert mindig tudtam hogy repedés van rajtad és kihasználtam ezt a tulajdonságodat. a te oldaladon, virágokat ültettem az ut mellé és mindennap ahogy jöttünk haza a folyótól te megöntözted őket.Két éve szedhetem ezeket a szép virágokat és diszithetem vele Mesterem asztalát.Ha nem lennél olyan, amilyen vagy, nem létezne ez a szépség, amely a házát ékesiti.

  Mindegyikünknek meg van a magunk saját repedése. Mi mind repedt edények vagyunk. De ha megengedjük hogy az Ur felhasználja hibáinkat hogy feldiszitse vele az asztalát,Isten háztartásában semmi sem megy veszendőbe. Ezért keressük a lehetőséget hogy együtt szolgálhassunk. Ha Isten kijelöl téged egy feladatra ne aggódj a repedések miatt.Vedd tudomásul őket, és engedd hogy az Ur előnyként használja.Igy te is disze lehetsz az Ő virágoskertjének.Menj bátran, s tudd hogy gyengeségünkben találunk rá az Ő erejére.Benne bizva Isten minden igérete beteljesül.

  Gouranga fejedelem zsuzsa-saizora

 3. Kedves Timi és Kata!

  Az itt élő gyermekek között nincsenek mozgáskorlátozottsággal, fogyatékkal élők, de ha volnának, természetesen ők is a Krisna-völgyi társadalom teljes jogú és értékű tagjai lennének!

  Gouranga!

  Sörös Ágnes

 4. Ez engem is érdekelne.Amit Timi kérdezett,sajnos nekem is van egy mozgássérült fiam.

 5. UI:
  Elnézést kérek egy szó elgépelésért, de ugy érzem ki kell javitanom, mert más értelmet nyer igy a mondat. Nem veszi, ha nem viszi tévutra a rossz tanár a diákokat.
  Mindenki szives elnézését kérem. Hari Om

  saizora

 6. Szeretett Nővéreim és Fivéreim!

  Örömmel olvastam hogy az iskolát ezentul az év bármely napján meglehet tekinteni a nagyközönségnek is.A példaértékü dolgokat meg kell mutatni.Ha egy diák rossz magának árt vele, de ha egy tanár rossz , a diákok sokaságát veszi tévutra.Igen , az oktatás célja a jellemformálás kell hogy legyen. Fontos a lexikális tudás is, de a jellem többet ér az észnél.Az igazi oktatás nem csak a megélhetést szolgálja, de az életet is teljesebbé, értelmesebbé teszi.A tanár legyen a szeretet és igazságosság mintaképe.A ma tanulói a holnap tanárai. Ezért nagyon fontos mit tanitanak a gyerekknek.Ha a sziv becsületes, a személyiség megszépül. Ha a személyiséget szépség járja át, harmónia lesz az otthonokban.Az élet odafigyelés, szeretet, felemelkedés, tanulás és munka.És ebben pédamutatóként előljárni a legjobb szolgálat amit végezhetünk. Hari Om

  saizora-f. zsuzsa

Comments are closed.