Krisna-völgy lakói a reggeli Srímad Bhágavatam előadáson vesznek részt

Krisna-völgy lakóinak, a kora-reggeli lelki gyakorlatai ismertetése közben, eljutottunk Sríla Prabhupáda Guru-pudzsájáig. Most következik, a sorban talán az egyik legfontosabb programrész: a több mint 5000 évvel ezelőtt leírt és Sríla Prabhupáda magyarázatai által, mi “nyugati emberek” számára is érthetővé tett Srímad Bhágavatam (az univerzum enciklopédiája) előadás, 7.30-kor. A védikus szentírások (transzcendentális és világi tudományokkal is foglalkozó könyvek) kiemelik “a rendszeres hallás és ismétlés folyamatát” mint az önmegvalósítás fontos eszközét. Azt mondják, hogy nagyon fontos hallani Krisnáról, a követőiről, az Ő tetteikről, és pontosan elismételni másoknak is az így szerzett tudást. Ezért Krisna-völgy minden lakója rendszeresen részt vesz a reggeli “leckén”, ahol az idősebb, tapasztalt, lelkileg fejlett szerzetesek tolmácsolásában hallgathatja és memorizálhatja e tudást és tisztíthatja meg a szívét.

Hogy mi az előadás menete?

Íme: a “leckeadó” előzőleg felolvassa a szanszkrit nyelven íródott verset, aztán a hallgatóság soronként ismétli vissza. Ezután felolvassa Sríla Prábhupáda magyarázatát, és aztán ezek alapján a hallgatóság számára kifejti az adott témát. Az előadás végeztével a halhatóságnak lehetőség adódik, lelki témájú kérdések feltevésére, amire ott helyben megkaphatják a válaszokat.

Létezik egy mondás, mely szerint a Srímad Bhágavatam az élet minden kérdésére választ ad! Szeretettel ajánljuk hát mindenkinek, olvassák el önök is! Az előadások általában délelőtt 8 óráig tartanak de nagyobb ünnepekkor akár tovább is.

Mindezek után következik a reggeli időszak “fénypontja” vagyis a reggeli :-)) Ekkor a szerzetesek több sorban leülnek (férfiak, nők külön) és tisztelik meg az előzőleg Krisnának elkészített és felajánlott mennyei fogásokat…

Folytatjuk!

Érdekel a Srímad Bhágavatam sorozat, szeretném elolvasni!

Megrendelhető a következő e-mail címen:

Képek a Srímad Bhágavatam előadásokról és a könyvsorozatról:

Krisna-völgy lakói a reggeli Srímad Bhágavatam leckén vesznek részt