TEMATIKUS TÁBOROK, AJURVÉDA HÉTVÉGE, STRESSZKEZELÉS. Krisna-völgy kapui nyitva állnak mindenki számára, aki szívesen megismerkedne az ősi indiai tudományokkal. Ezen tudásanyag segítségével -amennyiben alkalmazzák- bárki képes mindennapjait még boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tenni! De hogyan is zajlik egy-egy ilyen hétvége? Erről mesélnek nekünk a táborok szervezői.

Nem is olyan régen több programot is tartottunk Krisna-völgyben. A tematikus táboraink közül az ajurvéda hétvégét az egészséges életmód szerelmesei számára állítottuk össze, míg a stresszkezelés tábor a rohanó nagyvilágban felgyűrődő ideghálózatokat hivatott kisimítani. Április 14-én érkeztek vendégeink, összesen tízen a két táborra. A relatíve kis létszám családiassá tette a hangulatot, ami illett is a Völgy békés atmoszférájához.

Pénteken meleg vacsorával vártuk a résztvevőket. A hagyományos indiai receptek alapján készült vegetáriánus étel szemmel láthatóan ízlett mindenkinek. A vacsora jó alkalom volt arra is, hogy bemutatkozzunk egymásnak. Jó hangulatú beszélgetést folytattunk, ami csakhamar izgalmas kérdések boncolgatásába fordult át.

Felajánlottuk vendégeink számára azt is, hogy bepillantást nyerhetnek a “rejtélyes” szerzetesek és a védikus hagyományokat követő családosok életébe. Így akár csatlakozhatnak a reggeli templomi programokhoz és kipróbálhatnak egy-két lelki gyakorlatot is. Ezt nem tettük kötelezővé, mert elég korán, 4:30-kor kezdődik, csak opcionális lehetőségként kínáltuk az érdeklődőknek. Mégis, a legnagyobb ámulatunkra mind egy szálig jelezték, hogy szívesen felkelnek kora hajnalban, és részt vesznek a programokon.

Mit jelent ez egészen pontosan? Reggeli szertartással kezdődik, ahol virágot, füstölőt, mécsest és vizet szoktunk felajánlani Istennek, Krisnának. A hajnali órák kiváló lehetőséget biztosítanak az elmélyült meditációhoz, hiszen akkor még a nyugalom és a szellemi frissesség a jellemző. Így a szertartás után ez volt a következő program. A mantrákon való halk, egyéni meditáció mellett nagy előszeretettel kultiváljuk a kírtant is, amikor közösen, hangszerekkel kísérve táncolás közben énekeljük a mantrákat. A vendégeink nagyon élvezték a közös táncolást és éneklést.

Az előadások a Völgy iskolájának kibővített részében voltak megtartva (ami egyben jól felszerelt konferencia termeként is használható). Az ajurvéda előadásokat Dr. Aranyos Edit tartotta, aki nem csak a nyugati orvoslás területén szerzett Phd-t, de régóta érdeklődik a keleti gyógyászat iránt is. Imádták. A stresszkezelés előadások sem bizonyultak kevésbé praktikusnak, a tábor végén kitöltött kérdőívekből úgy tűnik, sok hasznos információhoz jutottak vendégeink, és alig várják, hogy ezeket a hétköznapjaikban is kipróbálhassák.

Mégis, vasárnap délutánra, a tábor végén általában a következőképpen rangsorolták az élményeiket: 1. a reggeli meditáció és zene, 2. az étel (na jó, ez eléggé fej-fej mellett haladt a zenével…) és 3. az előadások.

Szóval ha fontolgattad már, hogy érdemes-e részt venned egy ilyen táboron, csak biztatni tudlak: a vendégeink általában úgy érezték, még sokkal többet is kaptak, mint amire számítottak.

 

 

✿✿✿

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!