Hogyan lehetünk boldogok? Hogyan élhetünk valóban jobban, egészségesebben, sikeresebben? Számos mai kiadvány, életvezetési tanácsadó központ foglalkozik ezekkel a kérdésekkel. A legtöbbjük azonban nem vezeti el az embert az élet valódi forrásához, melynek hiányában csak a boldogság „tüneteit” érhetjük el. Állandóan változó elménk és érzelmeink síkján csupán átmeneti örömökben lehet részünk, ahogyan egy levágott faág is végül elszárad a fa gyökere nélkül.
A közelmúltban egy olyan életmódközpont jött létre a fővárosban, amely az életre a maga teljességében tekint, amely nem választja el az „élet fáját” a gyökerétől, s megmutatja, hogyan érhetjük el az eredeti, a valóban maradandó boldogságot.

A Govinda Életmódközpont márciusban nyitotta meg kapuit, hogy elérhetővé tegye, közelebb hozza azt a tudást, amely mindig is az ember rendelkezésére állt; hogy a mai emberrel is megszerettesse India időtlen bölcsességét, melynek révén teljesebb, örömtelibb, egészségesebb, lelki értékekben gazdagabb életet élhet. Ennek érdekében a központ előadás-sorozatokat, tanfolyamokat, szemináriumokat indított a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolával karöltve, amely a minőségi oktatás megvalósulása érdekében a kurzusok szakmai felügyeletét vállalja.
A központ legfőbb feladatának tekinti, hogy másokkal is megossza a Védák ősi bölcsességeit, hogy bárki átélhesse és megtapasztalhassa: a tudatos élet és táplálkozás, a lelki értékeken nyugvó gondolkodás nem lemondás, hanem a boldog élet kezdete.


VEGETÁRIÁNUS FŐZŐTANFOLYAMOK
Ha szeretné saját készítésű indiai vacsorával meglepni vendégeit, ha meg akar ismerkedni a vegetáriánus konyhaművészet titkaival, fogásaival, erre is lehetősége nyílik a Govinda Életmódközpontban! A vegetáriánus főzőiskola résztvevői megbizonyosodhatnak róla, hogy a vegetáriánus ételek nem csak egészségesebb életet tesznek lehetõvé, hanem izgalmasak, egzotikusak, rendkívül változatosak és ízletesek is egyben.

JÓGAÓRÁK
A jóga a legõsibb élettudomány, amely megőrzi a test fiatalságát, életerejét. Az életmódközpont szakavatott, Indiában képzett tanárai a hatha-jóga elemeire épülő, különbözõ nehézségû jógaórákat tartanak. Különféle jóga- és meditációs tanfolyamaikon olyan ősi technikákat tanítanak, melyekkel egészséget, nyugalmat, békét és boldogságot vihetünk hétköznapjainkba.

ÁJURVÉDA A MINDENNAPOKBAN
Az ájurvédikus tanfolyam keretében is csodálatos élményben lehet részünk: bárki elsajátíthatja az egészség legõsibb tudománya, az ájurvéda alapelveit, életvezetési szabályait. Megállapíthatjuk azt is, hogy milyen testtípusba tartozunk, s aztán az annak megfelelõ életmódot, szokásokat kialakítva megelõzhetjük a betegségeket is.

VÉDIKUS PSZICHOLÓGIA, SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS
A pszichológia valójában nem új keletű tudomány. Az ősi múltra visszatekintő Védák, illetve a jóga időtlen tudományával foglalkozó művek rendkívül alaposan és precízen térképezik fel az emberi pszichét és annak működését. Sót, a védikus lélektan sokkal inkább lélektannak nevezhető a mai pszichológiánál, mert az emberi pszichének nem csupán a mentális és intellektuális síkjával, hanem a valódi lényünkkel, létezésünk gyökerével, a lélekkel is foglalkozik. A kurzuson elsajátítható tudás valóban sikeres és látványos személyiségfejlődést tesz lehetővé.

AROMATERÁPIA OTTHON
Az aromaterápia növényi eredetû esszenciális olajokat alkalmaz az egészség megőrzésére. Segíti az ellazulást, javítja a kedélyállapotot, segítségével számtalan betegség egyszerûen és eredményesen kezelhetõ. A kurzus keretében bárki megtanulhatja, hogyan alkalmazhatja az illatok tudományát a saját otthonában is.

MASSZÁZS és MASSZÁZSTANFOLYAM
A központ ájurvédikus, lávaköves, yumeiho és sok másféle masszázzsal kínál felfrissülést, feltöltődést vendégeinek. Lehetőség van a masszázs technikájának elsajátítására is.

A Govinda Életmódközpont tanfolyamairól a http://tanfolyamok.govinda.hu oldalon található bővebb tájékoztatás, telefonon a 06-1-269-1625-ös számon,  személyesen pedig a Govinda Életmódközpontban (Budapest, V. ker., Vigyázó Ferenc utca 4.) érdeklõdhet.

És akkor jöjjön a játék: Próbálja ki Ön is a Govinda Életmódközpont tanfolyamait ingyen! Játsszon velünk! A tennivalója mindössze annyi, hogy elküldi névvel és e-mail címmel ellátott jelentkezését. A jelentkezők között kisorsolunk egy 2 alkalmas indiai főzőtanfolyam- illetve egy kezdő jógatanfolyam belépőt. A játék július 20-ig tart. A nyereményeket a nyertesek a nekik megfelelő időpontban válthatják be.

Ha szeretne ingyenes tanfolyambelépőt, kérjük kattintson: IDE

  • Érdekesség, hogy a Govinda Életmódközpont mesterszakácsával július 23-25 között a Krisna-völgyi Búcsú fesztiválon is találkozhat!