Dzsanmástamí ünnepe az egyik legfontosabb nap a Krisna-hívők életében: ezen a napon jelent meg Krisna. Augusztus 24-én hatalmas, vidám fesztivállal ünnepelünk, az előtte levő napokban pedig filozófiai előadásokat hallgatunk majd, és zarándokúton veszünk részt.

A Náma Hatta Szeminárum során vezető lelkészünk, Sivaráma Szvámi Maharádzsa, illetve külföldről érkezett lelki tanítómesterek tartanak majd előadásokat a lelki élettel, és az Istennek végzett odaadó szolgálattal kapcsolatban.

Krisna-völgy nem csak egy farmközösségnek ad otthont, ez a hely egy szent hely, hiszen Isten gyönyörű formájában személyesen is jelen van itt az oltárunkon. Ahol pedig Krisna ott van, az a hely nem különbözik születésének és kedvteléseinek helyszínétől, az indiai Vrindávantól, ahol mintegy ötezer évvel ezelőtt jelen volt itt a földön. Így időtöltéseinek helyszínei itt Magyarországon, Krisna-völgyben is megtalálhatóak. Ezeket is felkutatjuk a parikrámok, azaz zarándokutak során a Szeminárium ideje alatt, ahová az egész országból várjuk a hívőket és az érdeklődőket. A Náma Hatta Szeminárium augusztus 21-23. között kerül megrendezésre, a részvételi díj 15 000 Ft a három napra, a napidíj pedig 5 000 Ft.

A zarándoklatok után, augusztus 24-én tartjuk a Dzsanmástamí fesztivált, ahol különleges élményekben lehet része az ide látogató vendégeknek. Kora reggeltől egészen a következő nap kezdetéig Krisnáról szól majd minden, az Ő kedvteléseiről hallhatunk, tűzijátékot láthatunk, fergeteges, tradicionális indiai és kissé modernebb nyugati hangszerekkel kísért zene csábít majd bennünket táncra, és éneklésre. Éjfélkor, Krisna születésének pillanatában pedig tetőfokára hág majd a hangulat, hiszen fantasztikus látványban lesz részünk: különleges felajánlást láthatunk majd az oltáron, ahol az Isteni Pár rendkívüli szépségben fog tündökölni; ezután pedig az egész nap folyamán a tiszteletére felajánlott ízletes fogásokat kóstolhatjuk meg egy kiadós, sokfogásos lakoma keretében. A rendezvény mindenki számára nyitott, látogassanak el hozzánk Önök is ezen a különleges napon!

A program a következő:

Srí Krisna Dzsanmástamí

4:30    Mangala árati (reggeli szertartás)
7:00    Srila Prabhupáda guru-púdzsa (szertartás ajánlása az alapító lelki tanítómesterünknek)
8:00    Oltárnyitás, zene és tánc
8:30    Rádharáni (Krisna kedvese) bemegy a konyhába főzni Krisnának
10:00  Lecke a Szentírásokból
12:00  Elismerések átadása a hívőknek
12:40  Bhakti Sásztri (vizsga a Szentírásokból) oklevelek, diplomák kiosztása
13:00  Tradicionális indiai dalok éneklése
13:40  Krisna-lílák- történetek Krisna kdvteléseiről
15:30  Parikrám (zaránoklat) a tóhoz, hajó fesztivál
18:30  Az Isteni pár hintázni megy, tradicionális indiai dalok éneklése
20:45  Tüzijáték a templom előtt
21:00  Krisna szoborformájának szertartásos fürdetése, tardicionális indiai dalok éneklése
24:00  Éjféli árati (szertartás az oltáron)
0:45    Lakoma

Ezután a hosszú és gyönyörű nap után azonban még mindig nem pihenünk, hiszen a következő napon is ünnepelünk. A Krisna Tudat Nemzetközi Szervezetének alapító lelki tanítómesterének, Sríla Prabhupáda-nak a születésnapja alkalmából rendezünk fesztivált, melyen szintén érdemes részt venni, hiszen Prabhupáda tanítványai beszélnek az Ő életéről, és a Krisna-tudat elterjesztésének állomásairól.

A program ezen a napon a következőképp alakul:

Sríla Prabhupáda megjelenési napja

4:30    Mangala árati (reggeli szertartás)
8:00    Oltárnyitás, zene és tánc
8:30    Sríla Prabhupáda guru-púdzsa, (szertartás ajánlása az alapító lelki tanítómesterünknek), zene és tánc
9:30    Lecke, melyet Sríla Prabhupáda tanítványok tartanak
11:30  Tradicionális indiai dalok éneklése
11:50  A hívők felolvassák a Sríla Prabhupáda-nak írt köszönetüket
13:00  Lakomaajánlás Sríla Prabhupádanak
13:30  Virágajánlás Sríla Prabhupáda-nak
13:45  Lakoma

Szállással kapcsolatban Vendégházunk vezetője, Szamosi Judit ad információt a 30/63-100-63-as telefonszámon.

Egyéb információ: Sörös Ágnes, 30/665-1-665

3 hozzászólás

 1. Hare Krishna dear devotees,
  Please accept my humble obeisances, All glories to Srila Prabhupada!
  I hope all is well. I would like to come in contact with some devotees of your farm to ask some questions about the living in your farm. We also would like to visit your farm, can some one send me some information to contact a person to help me please?
  Thank you so much for your help;
  Unfortunatly I don´t speak your language, sorry.

  Wish you all the best.
  Your servant,
  Malati devi dasi.

  Hare Krishna!

 2. Kedves Saizora!

  Az említett lelki tanítómester, Szacsinandana Számi Maharadádzs igen ritkán, de szokott látogatást tenni nálunk.

  Gouranga!

  Sörös Ágnes

 3. Hari Om

  Sacinandana Swami szokott e látogatást tenni Magyarországra?A Gouranga TV-n hallottam tőle egy Bhajant énekelni Radha Madhava cimmel ha jól emlékszem.Nagyon megérintett e dal, és amikor már nem is gondoltam rá, egyszer csak felcsendült bennem legbelül, annyira különleges megtapasztalás volt hogy nem is tudtam mást csak Ó ez az , igen, ennyit mondani. Szép volt. Feltettem ezt a kérdést a Vallási ünnepeink cimü rovatotoknál is, mert nem tudom hol kaphatok rá választ?

  saizora

Comments are closed.