Hosszú évek óta újra bográcsos ételek főzőversenye került megrendezésre Krisna-völgyben!

Egy pályázat keretében került megrendezésre a Vámosi Gasztro Fesztivál, melynek Krisna-völgy adta helyszínét. A fesztivál színpadi programok és hagyományos látványfőzések mellett igazi mérkőzésnek adott otthont. Kik állhattak rajtvonalhoz? Bárki, akik kellő elszántságot érzett, hogy igazi kulináris kihíváson vegyen részt.

A verseny témája ugyanis a következő volt:

Magyaros ételek vegán módon!

Látható, hogy konkrét ételtípus nem lett megadva, ezzel részint meghagyva az alkotói szabadságot. Nem is csalódtak a szervezők az eredményben, hiszen ahány csapat érkezett, annyiféle színes, illatos magyaros ételt készítettek, természetesen mindegyiket VEGÁN módon.

Készült tárkonyos zöldségleves, babgulyás, grillezett töltött paprika, tarhonyás lecsó, mártott tofus babgulyás és káposztaleves is. A zsűrinek elállt a lélegzete a csodálatos tálalásoktól. Kőbán Ritát idézve: „ilyen színeket én soha nem tudnék produkálni”. Garami Gábor műsorvezető és Piros Ferenc mesterszakács elmerülve az ízek kavalkádjában nyugtázták, hogy valóban, minden, amit a magyar konyha ismer, elkészíthető vegetáriánus módon, és az eredmény nem is akármilyen kompozíció.

A versenyt nem csupán megrendeztük, de támogatóink jóvoltából értékes ajándékokat adhattunk át az első három helyezettnek.

Köszönjük a rendezvény támogatóinak ajándékait!

  

Adroméda Utazási Iroda – a görögországi utak szakértője

Radhe Resort és Syam Meditációs Központ

Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm

Kövi Szabolcs

A végső eredményt itt láthatják kedves olvasóink:

I. Futi Somogy – Grillezett töltött paprika

II. A Három Muskétás – Mártott tofus babgulyás

III. Somogyvámosi Team – Tarhonyás lecsó, Káposztaleves

A verseny résztvevői mindannyian kis ajándékban részesültek, Kövi Szabolcs, és Krisna-völgy jóvoltából!

 

A rendezvény a EFOP-1.5.3-16 pályázat keretén belül került megrendezésre Somogyvámos Önkormányzatának szervezésében.