krisna_volgy_pince150

Egész évben, számos programmal várjuk kedves vendégeinket, akár csoportos jelentkezések formájában is. Vendégvezetőink, akik tökéletesen jártasak a választott program adta területen, szívesen adnak választ mindazokra a kérdésekre, melyek felmerülnek Önökben.

Csoportos jelentkezéshez további információk itt találhatók: https://krisnavolgy.hu/csoportoknak/

Mit is rejthet a Barangolás Krisna-völgyben programunk? Íme egy kis ízelítő:

Az ökológiai tanösvény túra mellett akár szabadtéri vezetett körsétát is tehetnek farmunkon.

 

SZABADTÉRI VEZETETT KÖRSÉTA 

Első állomásunk a helyi általános Iskola (szanszkrít nyelven: Gurukula). Újdonság 2016. májusától, hogy megnyitotta kapuit az iskolánk új szárnya, mely környezetbarát módszerekkel lett gépesítve, így jól alkalmazkodik az Öko életmódunkhoz.
Itt számos kérdésre ad választ vendégvezetnőnk, mint például: kik járhatnak ide, kik tanítanak és milyen célból létesült az intézmény. Kis ízelítőként a tananyagokról ejtenék is pár szót. Az államilag elismert intézményünkben a nemzetei alaptanterv szerinti tananyagokon kívül diákjaink tanulnak szentírásokat, filozófiát, szanszkrít nyelvet, zenét, színjátszást. Megismerkednek a kertészkedéssel, részt vesznek a tehenészet munkájában és még számos más praktikus, életszerű ismeretre is szert tehetnek.

iskola_540

A Tehénvédelmi központunkban megtudhatnak mindent, ami a tehénvédelemmel kapcsolatos. A jelenlegi több mint 40 fős csordát 5 féle fajtiszta és keverék tehenek, ökrök alkotják. Így a magyar szürke, magyar tarka, svájci barna, borzderes és az indiai zebu fajták is képviseltetik magukat. Olyan kulturális érdekességekre is választ kaphatnak látogatóink, mint például az, hogy miért tiszteljük anyánkként a teheneket és apánkként az ökröket.

540_horvath_zoltan_dsc05766

Biokertészeti állomásunkon a zöldség és virágkertészetünkben tehetnek rövid látogatást. Vendégvezetőnk pedig bemutatja önöknek, hogy mit, hogyan tudunk termeszteni, hogyan gondozzuk a növényeket úgy, hogy bio minőségű alapanyagokat kapjunk. Fóliasátraink, palántázónk szintén meglátogathatók. E gazdálkodás következtében a Krisna-völgy ökolábnyoma igen csak kicsi, hiszen tehéntrágyát használunk a talaj megóvására, bioleveket használunk a növények védelmére, saját fúrt kútból érkezik hozzánk az öntözővíz. Hogy évről évre fogyaszthassuk a friss és ropogós bió zöldségeket, pincénkben tároljuk télire a répát, céklát, krumplit és a sütőtököt, valamint itt biztosítjuk a helyet Krisn-völgy magbankjának is.

krisna_kert_540

Végül, de nem utolsó sorban a szentély bemutatásával záródik e program, majd kérés, igény szerint ételkóstolót vagy ebédet is fogyaszthatnak a helyi Govinda éttermünkben.
Csatlakozik hozzánk Ön is?

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával
fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!