A jelenlegi adatok alapján Krisna-völgyben 463 fa-, cserjefaj és fajta él (362 lombos, 101 tűlevelű örökzöld). 490 taxont (faj és fajta) telepítettünk, amelyből több mint 460 fajta sikeresnek bizonyult. Ez a szám az idei évben várhatóan 520 fölé emelkedik majd.

Most csíráznak a zömében himalájai és indiai fajok. Ezzel a taxonszámmal a magyarországi arborétumok között is a magasabb fajtaszámú növénygyűjtemények közé kerül Krisna-völgy, amivel esélyesek leszünk bekerülni a MABOSZ (Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Országos Szövetsége) tagságába.

Az évelők és lágyszárú növényfajok feldolgozása még folyamatban van, ami azt jelenti, hogy mintegy 1000 taxonnal kell számolni, mind az itt élő, mind a telepített fajokat összevetve.
Védett növények tekintetében 20 fajjal számolhatunk, amelyből 5 faj eredetileg itt élt, 15 fajt pedig kertészeti kultúrákból
telepítettünk meg.

Az arborétumunkhoz a különleges növényfajtákat különböző forrásokból nyertük: A tavalyi indiai zarándokút során értékes magvakat hoztunk telepítésre a calcuttai botanikus kertből.

Kiültettük az első, magról nevelt neemfát is. Reméljük, a honosítási kísérletünk sikerrel jár majd, hiszen a Himalájából származó növények tűrőképessége nagy, így talán majd a helyi telet is átvészeli.

A sárvári Rhododendron Díszfaiskolától havasszépéket, babérhangákat, japán azáleákat kaptunk ajándékba. Különleges japán díszalmák díszítik a jövőben az egyik szabadtéri szentélyünket, Yogamáyá devi templomát, a háttérben pedig díszbirsek, ritka magnóliák, kínai császárfa, selyemakác, virágos kőris, mexikói rózsaakác keretezik a teret, amelyre ázsiai berkenyék gyűrűjében egy japán gyertyánszil felügyel.

Ugyancsak botanikai érdekességek kaptak helyet a harangtorony mögötti feljárónál, ahol fő ékességként egy komlógyertyán magasodik, a talaj közelében pedig örökzöld bangiták, ázsiai évelők és holland tulipánok nyílnak a jövőben.

A parkokba és Krisna-völgy virágkertjeibe egyaránt francia rózsákat telepítettünk, amelyek jól kiegészítik a tavaly magyar fajtákkal elkezdett ágyásokat, és különleges illattal és megjelenéssel rendelkeznek.

Fásítási programunk is támogatókra talált: az Állami Erdészeti Szolgálattól kapott támogatás révén újabb fásításokat hajtottunk végre a parkokban.
Új fajok érkeztek a tavakhoz és a stúdió fölötti telepítésekbe is.
Ritkaság közöttük az amúri parásfa, a japán kacsurafa és a kaki szilva.

A telepítési szezon végén a Pécs melletti Egerági Díszfaiskola vezetője, Dlusztus Miklós segítségével nagy mennyiségben jutottunk hozzá mérsékelt övi bambuszokhoz. Mintegy 10 új faj 120 egyede várja a következő évet a Krisna-völgyben.
Magtermő fákat is telepítettünk, így több mint 100 db koros szelíd gesztenye, nemes dió és törökmogyoró várja a termőre fordulást.