Augusztus 10-én, a Vega Gasztro Nap keretén beül rendeztük meg az első Arany Masala főzőversenyt.

Az idei év témája a KREATÍV ÍZEK voltak. Ez azt jelenti, hogy bármilyen ételt lehetett nevezni, mely megfelelt a vegán ételek feltételeinek. Kis nehezítésként plussz szabály, hogy az ételek nem tartalmazhatnak hagymaféléket, gombát sem.

5 csapat nevezett idén a versenyre, melyek egytől egyig csodálatos ételeket készítettek. Volt akinél az ízvilág, másiknál a külcsíny, mely elnyerte a zsűri tetszését.
Így utólga találn megoszthatom veletek, hogy bizony a zsűritagok a szervezőktől kérték volna, hogy a meglévő 3 helyett több kupát adjunk át, hiszen a versenyzők nagyon egyedi módon oldották meg a feladataikat. Sajnos ennek a kérésüknek nem tudtak eleget tenni a szervezők, így marad a nehéz döntés, és a végleges rangsor. Alábbiakban feltüntetjük a helyezettek csapatnevét, elkészített ételük megnevezését is.

Ez úton is szeretnénk újra gratulálni a versenyen résztvevő csapatoknak!

Várunk benneteket a 2020-as Vega Gasztro Napra is, melyre ismét lehet jelentkezni versenyzőnek is! A rencezvény pontos dátuma: 2020. 05. 31.

Arany Masala Díj 2019 nyertesek:

  • I. Govinda Klubb, Budapest – Étel fantázia neve: Kreatív lecsó, szalmaágyon tálalt purival
    Triyuga Prabhu,
  • II. Magic Wand – étel fantázia neve: Vegán a vilg körül
    Gajárszki Gergely, Huszár Zsuzsa
  • III. Utazó ízek– Étel fantázia neve: Olaszos ízek tortillával
    Czakó Misi

          

 

 

Arany Masala 2019 Oklevelet átvehették:

  1. Exclusive Már-Ka- Elkészített étel neve: Áfonyás-zöldséges tagine mandulás kuszkusszal
    Udvardi Márta, Omász Katalin
  2. Raszikonyha (Ételt az Életért Alapítvány) – Étel neve: Magyar gulyásleves vegánul (bográcsban)
    Underress Patrik (Rasika-mangala Dása)