A 270 hektáros Krisna-völgy jelenleg 300 szerzetesnek és kisgyermekes családnak, és 52 szentként tisztelt tehénnek valamint ökörnek a lakóhelye. Az egyházügyi törvény módosítása után kialakult rendezetlen jogi helyzet miatt azonban 2012. január 1-én ők mindannyian elveszíthetik otthonukat, életterüket, s az ország egyik legkiemelkedőbb ökogazdasága és turisztikai célpontja bezár.

A Somogyvámos határában lévő Krisna-völgyet 1993-ban kárpótlási jegyekért, saját erőből és adományokból vásárolták a hívők. Az első lakók a telet az akolban, szalmabálák között dideregve töltötték. Főzni, meleg ételhez jutni nem tudtak, mert a palackban megfagyott a gáz. De nem adták fel. Lemondásuknak és eltökéltségüknek köszönhetően az elhanyagolt birkalegelők és az ugaron fekvő területek néhány év alatt virágzó kertekké, lombos ligetekké és dúsan termő biogazdasággá változtak. Krisna-völgy az elmúlt években több, mint félmillió hazai és külföldi kisiskolást, egyetemistát, családot és turistát látott vendégül, s osztotta meg tapasztalatait velük. A vegyszermentes növénytermesztésre és szennyvíztisztításra, és a megújuló energiaforrások használatára épülő, önellátó Krisna-völgyi gazdaság világviszonylatban is elismertséget jelent Magyarországnak.

Védjük meg az ország egyik legfontosabb biogazdaságát és turisztikai célpontját! Mentsük meg a családokat, a szerzeteseket és a szent teheneket! Csatlakozzon Ön is a december 13-án 14.00 órai kezdettel a Parlament melletti téren (Kossuth tér 4., a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtt), a Krisna-völgyi tehenek jelenlétében tartandó békés demonstrációhoz, melyben cselekvésre kérjük az ország vezetőit!

 • Kérünk, fejezze ki Ön is szimpátiáját a petíciónk aláírásával:

http://www.peticiok.com/krisna

Mérő Mátyás (Madhupati dász) 06-1-212-62-70
Fodor Kata +36-30-336-71-71; [email protected]

5 hozzászólás

 1. Isten Aldas!

  Bocsanat a helyesirasi hibaert! A “Tavasszal” ketto “sz”. Tul gyorsan gepeltem.

  Sarai Istvan

 2. Isten Aldas!

  Sarai Istvan vagyok Londonbol. Karacsonykor tudtam meg a hirt, hogy az elvadult kormany mikent dontott. En a megoldason gondolkozom es nem vagyok felhaborodva. A mai korszakban ez a dontes vilagos: a sotetseget koveti.

  Tavaszal hazamegyek es megkeresm Onoket. Van megoldas, de szeretnek errol szemelyesen beszelni Onokkel.

  Onok talan az elso kozosseg Magyarorszagon, amelyik elerte az onellatas csucsat. Szerintem ez a bajok forrasa. Mindent a multiktol, semmit sem a kezmuiparnak, az onallo alkotasnak, a szeretetben valo egyutt elesnek.

  Sebaj! Majd kozosen megoldjuk es a kozosseg ereje mindig hajto ero.

  Hare Krisna

  Sarai Istvan

 3. nem gyakorlok egyetlen vallást sem de mélységesen fel háborit a kormány tudatlansága.a szerzetesek kétkezi munkával hoztak létre olyan falut és gazdaságot.hogy a kormánynak lehetne mit tanulni tőlük .

 4. Én nem értem mi a probléma!

  Ezt olvasom: “A Somogyvámos határában lévő Krisna-völgyet 1993-ban kárpótlási jegyekért, saját erőből és adományokból vásárolták a hívők.”

  Ha magántulajdonban lévő területről van szó, a tulajdonjog hogyan szűnhet meg, egy olyan törvény hatályba léptetése után, ami a közösség státuszát változtatja a társadalomban?
  Én nem látok összefüggést a tulajdonjoggal.

 5. miért kell mindent tönkretenni ami szép és jó?

Comments are closed.