Nem csak az Európai Unió egyik népszerű programja az “Élethosszig tartó tanulás” (lifelong learning) hanem már a védikus időkben is sokan gyakorolták azt, hogy hogyan csiszolják -egy emberöltő alatt- tökéletesre a tudásukat. Ezek az információk szerencsére fennmaradtak, melyek alapelveit az Oktatási blogunk népszerű tanfolyamsorozata tárja elénk.

Íme:

  • Hallás (sravana)

Az első lépés, hogy először halljuk a tanítást egy hiteles személytől. Amikor nem egy előadást hallgatunk, hanem mondjuk egy könyvet olvasunk, akkor is jelen van a hallás. Ekkor a szemünk által közvetített információ az elménkben gondolatokká formálódik, s így a belső hallás folyamatával jut el az információ az intelligenciához, amelyik értelmezi azt.

  • Elmélkedés és alkalmazás (manana)

Itt kezdődik a második szakasz. Elgondolkodunk a tanultakon, megvizsgáljuk, miként tudjuk azt végrehajtani, s végül a gyakorlatban is kipróbáljuk.

  • Szilárd szokásunkká tesszük (nididhjászana)

A harmadik fázist akkor érjük el, amikor megértjük a tanultak fontosságát és beillesztjük az életünkbe, azaz szilárd szokásunkká tesszük az adott gyakorlatot.

Forrás és folytatás: oktatas.krisnavolgy.hu

  • Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben?

Kérjük, hívja fel turisztikai szervezőnket a +36 30 641 23 09 -es mobilszámon, aki szívesen segít programja összeállításában!