Nagy Cili – aki évek óta nemezeléssel és annak oktatásával is foglalkozik – ellátogatott hozzánk, hogy beavasson bennünket e technika mesterfogásaiba. Gyapjúból ülőpárnát és virágocskákat tanultunk meg elkészíteni. A különböző színű gyapjút először is erősen szappanos vízzel jól össze kellett gyúrni. Ezután kiraktuk a színes mintát, majd erre egy fehér gyapjú-hátteret. Utána  következett a rostok tömörítése. A párnának való anyagot kiterítettük az asztalra, majd kilapítottuk, s törülközők közé téve fel kellett hengergetni egy sodrófára.

Hosszasan préseltük ki belőle a vizet, miközben a rostok szorosan összetapadtak. A művelet végén a széleit be kellett hajtani, és már csak a száradás maradt hátra. A virágocskánál a tömörítés úgy történik, hogy egy sima kavicsot kell befedni a szappanos gyapjúval, majd hosszasan hengergetni, hogy összetömörödjön. Ezután fel lehet vágni az egyik felét és kilapítani, majd a szirmokat kialakítani.

Forrás: oktatas.krisnavolgy.hu

  • Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben?

Kérjük, hívja fel turisztikai szervezőnket a +36 30 641 23 09 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!