Vidám vegetáriánus szakács

Különleges kezdeményezésünkre hívjuk fel az olvasók figyelmét: gasztroblogunk, a www.vegavarazs.hu felhívásán keresztül most mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy legalább egy nap erejéig kipróbálja a vegetáriánus étkezést.
A belgiumi Gent városának vezetése az egészséges életmód és a környezetbarát politika jegyében arra biztatja a lakosságot, hogy hetente egy napon ne fogyasszanak húst. Ezzel javítják az egészségüket és csökkentik a károsanyag-kibocsátást. A kampányt a köztisztviselők kezdik, ám ősztől az iskolások is húsmentes ebédet kapnak hetente egyszer.

Nagyon megtetszett nekünk is ez a kezdeményezés, ezért a Krisna-völgy egyik kedves lakója, – aki történetesen a Vegavarázs nevű internetes gasztroblog (http://vegavarazs.hu) írója – Hémangi dévi dászi felhívást tett közzé:

“Meghirdetem a Nagy Vegetáriánus Kihívás napját! Legyél egy napra vegetáriánus!
Aki csatlakozni szeretne, június 27-én, szombaton kizárólag vegetáriánus ételeket főzhet és fogyaszthat családjával. A célom, hogy bebizonyítsuk, hogy egy napot bárki eltölthet hús nélkül, úgy, hogy egészséges, finom és étvágygerjesztő ételeket eszik. Rendszeres olvasója vagyok a gasztroblogoknak, látom, hogy a nem vegetáriánus szakácsok is csodálatos húsmentes ételeket varázsolnak. Mutassuk meg a világnak! Csatlakozzatok és regisztráljatok a bejegyzés alján! A nagy nap után a résztvevők között kisorsolok (rögtönzött közjegyző előtt) egy családi belépőt Krisna-völgybe, egy vegetáriánus szakácskönyvet, illetve egy ebédrendelést (amit a nyertes választ) a Vegafutárnál.
Feltételek: A résztvevők természetesen nem főzhetnek húst (halat sem), és hogy kissé nehezítsük a dolgot, nem használhatnak tojást, gombát, hagymát és alkoholt. A jelentkezőket kérem, hogy június 30. déli 12 óráig küldjék el írásban, hogy mit ettek szombaton, és ha tehetik, küldjenek fotót a családról, az ebédről. Szívesen fogadom a recepteket is, és megjelentetem a blogon. A legjobb – fotóval ellátott receptek – megjelenhetnek a negyedévente megjelenő, Vissza Istenhez című magazinunkban (10 ezer példányban).
Kérlek benneteket, küldjétek el ismerőseiteknek a felhívást és csatlakozzatok a június 27-i Nagy Vegetáriánus Kihíváshoz!”

kihivas
Regisztráljon Ön is itt: http://vegavarazs.hu/a-nagy-vegetarianus-kihivas-napja-–-csatlakozz

Sikeres főzést, és kellemes, húsmentes élményeket és napokat kívánunk Önöknek!

Krisna-völgy lakói