A mostani rendkívüli fagyokra való tekintettel, -amit a Kormány krízishelyzetként fogalmazott meg- nemrég Somogyvámoson is elindítottuk az “Ételt az életért” szegény élelmezési programunkat, amelyen terveink szerint hetente több alkalommal osztunk majd meleg ételt. A legutóbbi alkalommal az idősek és rászorulók részére kiosztott 50 tál lencsefőzeléket,  az Önkormányzattól kapott címlista alapján juttattuk el.

Országosan pedig heti 10.000 adag ételt osztunk a krízishelyzet enyhítendő, amelyről a Kapos.hu és több más hírportál is beszámolt:

“Mától a hét minden napján másfélszeresére növelik az adagszámot ételosztó pontjain. Ezzel hetente már több mint 10.000 adag ételt osztanak szét csak a fővárosban, és további több ezer adagot országszerte, pl. Eger, Debrecen, Somogyvámos, Kecskemét, Miskolc térségében, de szükség esetén – a helyi hatóságokkal együttműködve – újabb osztópontokat is kijelölnek.

“A Krisna-hívők az év minden napján segítik a rászorulókat Budapest több kerületében, az olyan rendkívüli krízishelyzetekben, mint a mostani, 25 éve nem tapasztalt, jeges időjárás azonban emelt szintű ellátást biztosítanak. Az év minden napján friss, meleg étellel várjuk a bajba jutott személyeket. A téli napokon azonban kifejezetten figyelünk arra, hogy fűtő hatású, tápanyagokban gazdag, forró ételeket kínáljunk. A nagy hidegben fokozottan megnőtt az igény élelmiszercsomag szolgáltatásunkra is. Ezeket a megkereséseket is igyekszünk kielégíteni. Az önkéntesek szintén fokozott erővel vesznek részt a szolgálatukban. Vannak segítők pl., akik hajnalban, munkába menet előtt segítenek az előkészületekben.  – meséli Szilaj Péterné programkoordinátor.

A Krisna-hívők Közössége ezzel a felajánlással szeretné felhívni minden állampolgár figyelmét a társadalmi összefogás fontosságára!”

Forrás: Kapos.hu

  • Kérjük, amennyiben lehetősége engedi adományával segítse Ön is a munkánkat!

Számlaszámunk: Kereskedelmi és Hitelbank 10201006 – 502799771 hozzászólás

  1. Haribol!

    Jó ezt olvasni, Krsna adjon erôt a folytatáshoz!

Comments are closed.