Sjámapjári dévi dászi

Sjámapjári dévi dászinak hívnak.
Krisna hívőkkel 1997-ben találkoztam először. Aztán a Krisna-udvarban (pécsi központunk) teljesítettem éveken át a szolgálatomat, mint a Sríla Prabhupáda (az alapító tanítómesterünk) által írt könyvek terjesztője. 2005 óta élek Krisna-völgyben, és itt ismerkedtem meg a férjemmel is. Őt Amsu dásznak hívják. Az idei a búcsún volt az esküvőnk, amire rengeteg vendég érkezett és mondta el a jókívánságait -ezúton is köszönjük nekik! (Ez a fénykép is az esküvőnkön készült rólam.)
Itt Krisna-völgyben jelenleg az indiai étterem vezetőjeként tevékenykedem. Többek között ezért is szeretem ezt a helyet, mert itt azokat a dolgokat mind egyszerre végezhetem, amiket fontosnak tartok a mozgalmunkban: könyvosztás, prédikálás, és a praszádam (Krisnának felajánlott étel) osztása.

Sok szeretettel várom Önöket, legyenek a vendégeink, térjenek be hozzánk egy ebédre az indiai éttermünkbe!
Aki szeretné élelmiszer, illetve tárgyi adományaival segíteni az indiai éttermünket, kérem keressen az alábbi címen: info@krisnavolgy.hu

Share
Ezt a cikket eddig 19 116 látogató olvasta.

Hozzászólások

7 hozzászólás

 1. kzs
  2008 október 6. 14:24:36

  Haribol!!!

  GRATULÁLOK!
  További sok sikert mint az anyagi,mint a lelkiéletedben!!!
  GOURANGA!!!

 2. ildiko
  2009 július 31. 18:29:24

  Hari egy éves házassági évfordúlotok alkalmából nagyon sok boldogságot kívánok nektek és a hátralevő éveiteknek.régen találkoztam veled syamapyari köszönök neked mindent gouranga

 3. ildiko
  2009 augusztus 10. 13:48:41

  hari ha lessz időd létszi irj pár sort mi van veled reméllem jól vagytok amsuval és mikor lessz már baba gouranga

 4. ildiko
  2009 október 24. 13:41:06

  hari mar irtam neked régebben de nem irtal ha van időd irj par sort reméllem jol vagytok mi jol vagyunk. baba van mar,,,,,, gouranga!!!!

 5. erzsébet
  2010 április 16. 19:16:20

  Kedves Sjámapjári dévi dászi!
  Én egy információt szeretnék kérni ha nem zavarok vele.
  Szeretném megtudni (ha jól tudom) mi a jelentése a bizonyos ékszereknek én személy szerint az orrékszer jelentésére volnék kíváncsi. Valamikor olvastam hogy eme vallásban a testékszereknek jelentése van, ha ideje engedi a többi szimbólum jelentését is szívesen megismerném!
  Köszönöm szépen!
  Tisztelettel
  Erzsébet

 6. spd
  2010 április 28. 15:44:13

  Kedves Erzsébet!

  Syámapyari nevében válaszolnánk:

  Indiában minden ékszernek van jelentése a díszítő funkcióján felül.
  karkötőknél a házas nők piros – korall karkötőt hordanak, ami a házasság jele. Manapság műanyag vagy üveg karkötőt használnak korall helyett.
  Emellett egy fehér, kagylóból készült karkötőt is hordanak, ami segíti a kalcium pótlást a szervezetben.
  Alapvetően Indiában a család vagyonát aranyban tartották és a nők magukon viselték, ezzel is jelezve a család vagyoni helyzetét.
  A másik jellegzetes ékszer az orrbavaló, más néven besár, aminek pontos helyét szakember állapítja meg, ugyanis az orron is sok akupunktúrás pont van, és nem mindegy, melyik pontot találják el. Ha megfelelő helyen van az ékszer, a nők erényességét fogja erősíteni az orrékszer.
  Emellett lábgyűrűt is használnak, amely szintén akupunktúrás pontokat érint, de kevésbé feltűnő.
  A bokacsengő nagyon elterjed ékszer, és már messziről jelzi, ha nő közeledik. Ez több szempontból is fontos, a férj mindig tudja, ha a közelben van a felesége, és az Indiában élő sok ezer meditáló jógi aszkéta és szerzetes felé is egy információ ha nő közeledik – nehogy megzavarják a meditációjukat.

  Krisna-völgyben hasonló ékszereket lehet vásárolni az ajándékboltban.

  Reméljük megfelelő tájékoztatást tudtunk nyújtani,
  Hare Krsna!

  Tisztelettel,
  Krisna-völgy lakói

 7. Szilasy Ágnes
  2011 január 7. 20:37:33

  Kedves Sjámapjári dévi dászi(Tündike)!

  Hihetetlenül örülök, hogy látlak és hogy boldog vagy! Utólag is gratulálok az esküvőtökhöz! Nagyon sok szépet hallottam már a Krisna-völgyi búcsúról és remélem az idén sikerül majd elmennünk és személyesen is látni az ottani csodálatos életeteket!
  Üdvözlettel: Ági