Puspa Gópála dévi dászi

Puspa Gópála dévi dászinak hívnak.
1992-ben, Budapesten találkoztam először Krisna-hívőkkel, egy fesztivál alkalmával. Aztán, mivel nagyon érdekelt a dolog, egyházunk aktív tagja lettem, mint szerzetes, és éveken át az alapító tanítómesterünk, Sríla Prabhupáda könyveinek terjesztése volt a szolgálatom, főként Angliában. Ezt most is nagyon fontosnak tartom a mozgalmunkban, ezért is szeretek bölcsességes könyveket adni az érdeklődőknek, és beszélgetni velük a Krisna-völgyi életről, valamint az ő életük nagy kérdéseiről. Az elmúlt négy évben a szolgálatomat Krisna-völgy templomának vezető púdzsárijaként (az a szerzetes, aki a napi templomi imádattal foglalkozó papok vezetője) végeztem.

Jelenleg az idelátogató vendégeink -akiket úgy tekintünk mint Krisna vendégei- elégedetté tétele a célom, és erre a vendégfogadásunk vidám csapatával együtt törekszem.

A férjemet Rádha-kanta dásznak hívják, ő Krisna-völgy biogazdálkodásának a vezetője. 2004-ben volt az esküvőnk, és azóta együtt élünk itt Krisna-völgyben.
Ha valaki szeretne segíteni a Krisna-völgyi vendégvezetésnek felajánlásaival, akkor azt szívesen vesszük. A vendégeinket pedig kérjük, ha tehetik, hozzanak ajándékot Krisnának a saját kertjükből, például virágot, gyümölcsöt!

Sok szeretettel várjuk Önöket, legyenek a vendégeink!

Share
Ezt a cikket eddig 17 331 látogató olvasta.

Hozzászólások

11 hozzászólás

 1. Suba Erzsebet
  2008 augusztus 16. 21:44:48

  Kedves Krisna-völgyi lakók!
  Aug.18 tol 26-ig Veletek leszűnk,Somogyvámoson béreltűnk egy lakást, onnét fogúnk bringázni nap-mint-nap felétek ketten a fiammal, sok szeretettel és reménnyel: Suba Erzsébet és Sándor Jozsef.

 2. spd
  2008 szeptember 22. 17:02:27

  Kedves Erzsébet!

  Köszönjük szépen a látogatást!

  Üdvözlettel: Krisna-völgy lakói

 3. Sarkadi Erzsébet
  2008 október 11. 04:43:48

  Sajna nem lesz elég pénzem,akkor sosem ismerhetem meg Istent? A kislányom miatt nem tudok dolgozni.Sosem fogok eljutni Oda? Istenhez?

 4. saizora
  2008 október 12. 18:11:43

  Hari Om

  Amilyen közel vagyunk Istenhez olyan közel van Isten is hozzánk.A valódi boldogság bennünk van, minden gondolatunkban, szavunkban, cselekedetünkben. Ez nem egy földrajzihelytől függ.A Szent Zarándokhelyek látogatása segit elmélyiteni vagy felébreszteni ezt az elfeledett tudást, mivel az ottani megtapasztalások tiszták és intenzivebbek.Mikor azt mondjuk én, pedig akkor csak a kis személyes énünkre gondolunk, teszünk egy kézmozdulatot a mellkasunk felé a szivünkre mutatva.Ez nem véletlen,vannak külső zarándokhelyek, és van egy benső, a SZIV. Ha befeléfordulunk Istennel lehetünk. Nem véletlenül mondta Jung, aki kifelé tekint álmodik, aki befelé az ébred.

  saizora

 5. agi
  2008 október 13. 15:55:00

  Kedves Erzsébet!

  Isten megismeréséhez, és ahhoz, hogy visszajussunk Hozzá, nincs szükség pénzre, csak hitre!

  Gouranga!

  Sörös Ágnes

 6. Beke Mária
  2010 január 7. 13:30:24

  Kedves Puspa Gópálad dászi dévi !

  Most látogattam el először erre az oldalra és nagyon BOLDOG vagyok. Szívet melengető dolgokat olvastam. Szeretnék ellátogatni hozzátok a nyár folyamán. meg szeretném tapasztalni mind azt ami ott történik.

  Mária

 7. porat shara
  2012 március 26. 01:38:35

  Kedves Puspa Gópála dévi dászi!

  Nekem csak egy “fura” kérdésem van: – ha én, jószándékú látogatóként, kifejezetten csak a biogazdálkodást szeretném megtanulni, (mivel szeretném népszerűsíteni), a vegetariánus étrenddel egyetemben, (a vegetariánus konyhá)-val eggyütt, kívülállóként), kaphatok-e lehetőséget erre, a Krishna Völgyben?
  Esetleg különleges növények magcseréjével lehetnék-e támogató, miután ismertetik velem, hogy a völgy lakóinak milyen igényeik, szükségleteik vannak?

  Üdvözlettel:

  Porat Shara
  06-30-9822-355
  (pgtsara@t-online.hu)

 8. spd
  2012 március 27. 10:23:08

  Kedves Porat Shara!

  Köszönjük szépen az érdeklődését és a támogatási felajánlását!
  A kérését pedig továbbítottuk a kertészetünk vezetőjének aki
  hamarosan válaszol arra.

  Üdvözlettel:
  a Krisna-völgyiek 🙂

 9. győri házaspár
  2012 július 8. 17:52:46

  Kedves Puspa Gópála dévi dászi!

  Junius 28-án jártunk a Krisna-völgyben.
  Öröm volt hallgatni mindenre kiterjedő alapos idegenvezeté-
  sét kedves, készséges tájékoztatását a feltett kérdéseink-
  kel kapcsolatban. Sajnos csak órákban mérhető időt töltöttünk ott, de vissza szeretnénk menni annyira megraga-dott bennünket életmódjuk, szemléletük és a környezet.
  Minden jót kívánunk, a kisbaba születéséhez pedig Isten
  segítségét. Szívélyes üdvözlettel: győri házaspár

 10. győri házaspár
  2012 július 8. 18:16:44

  Miért van szükség moderálásra egy kedves, udvarias
  levél esetében? Szeretném tudni.

 11. spd
  2012 július 11. 12:54:54

  Kedves Győri Házaspár!

  Minden hozzánk beérkező levél moderálásra kerül, mert így van beállítva a honlap internetes rendszere.
  Ám az Önök kedves hangvételű levele nem “moderálásra” várt, csupán egy szerkesztőre aki -türelmüket megköszönve- most meg is jelentette azt.

  Köszönjük, hogy nálunk jártak legyenek a vendégeink legközelebb is 🙂

  Üdvözlettel: Krisna-völgy lakói