Programnaptár

Kedves Vendégünk!

A programnaptár segítségével könnyebben tervezhetővé szeretnénk tenni az Ön kirándulását. (Amennyiben egyénileg érkeznek, és nem csoporttal, a programokra nem kell előre bejelentkezni!)

Kérjük, hogy időnként térjen vissza oldalunkra, hiszen kínálatunkat újabb programokkal, eseményekkel, érdekességekkel bővítjük… Köszönjük, és természetesen az említett programokon túl egész évben szeretettel várjuk Krisna-völgybe a Családjával együtt 🙂

Krisna-völgyi programnaptár 2017

 

Legelső Legelés – Tehénkihajtó Ünnep

2017. április 15. 10:00-12:00

II. Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépség Nap

2017. június 4. 10:00-17:00

Virágom, virágom… Júniusi Virágünnep

2017. június 17. 10:00-15:00

Krisna – völgyi Búcsú – Családi Élményfesztivál 3 napon át!

2017. július 21-23. 9:00-20:00

 

Krisna Születésnapi Fesztiválja – Janmashtami

2017. augusztus 15. 10:00-21:00

Friss Karella és Okra Nap

2017. augusztus 19. 10:00-17:00

Bio Sütőtök Nap

2017. október 14. 10:00-17:00

Édesség hegy ünnepe / Góvardhana pudzsa

2017. október 22. 10:00-15:00

 

Részletesebben:

 

Legelső Legelés – Tehénkihajtó Ünnep  

2017 április 15-én 10 órai kezdettel

A tavasz beköszöntével a tehenek első kihajtásának ünnepe Magyarországon évszázados hagyomány. Ez a nap Krisna – völgyben is nagy esemény. Délelőtt összegyűlik a falu apraja-nagyja a tehénvédelmi Központ épületénél, hogy hangos zeneszóval és tapssal kísérhessék a vidám jelenetet.

A nap folyamán lehetőség van önállóan játékos felfedezést tenni a tehenészetünkben, előadást hallgatni a Krisna-völgyi tehenészet történetéről, hallhatnak az érdeklődők az itt élő állatok mindennapjairól, életútjairól.

Ön és Családja se maradjon ki e vidám tavaszköszöntő eseményünkről 🙂

Belépőjegy árak: Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényre is, amely felnőttek részére 1.490 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 990 Ft.

✿✿✿

I. Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépségnap

2017 június 4-én 10-17 óra között

557405_345716302172360_1155148786_n

Idei évünk újdonsága e különleges rendezvény, ahol látogatóink színes programokkal találkozhatnak. Lesznek előadások, henna-fotó kiállítás, hennázás, száriba öltözés, kajal festés, hajfonás és még sok más program. A legbátrabbak akár be is iratkozhatnak kezdő henna tanfolyamra is, ahol betekintést tehetnek a henna alapanyag készítés rejtelmeibe.

Bővebb információk: 20/230-0904

Belépőjegy árak: Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényre is, amely felnőttek részére 1.490 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 990 Ft.

Virágom, virágom…  Virágünnep

2017 június 17-én, 10-17 óra között

Egy mondás szerint, a virágok mind-mind Isten mosolyát képviselik. A mosolygós nyár érkezését Krisna-völgyben is megünnepeljük, megköszönjük. Vendégeink e napon a virágkertbe is ellátogathatnak, ahol a nyíló virágokból virágkertészünk segítségével egy kis csokrot szedhetnek, melyet a szentélybe lépve az oltáron felajánlhatnak Krisnának. Ehhez pedig egy ősi mantra is segítségükre lesz…

De akár saját kertjükben nyíló virággal is érkezhetnek, azt ajánlva fel oltárunkon. Ez az áldásos nap mindenki szívébe derűt hoz, elűzi a tél hideg emlékeit és megtölti virágillattal a tájat. A nap folyamán lehetőség lesz Krisna-völgy virágkertészetében termő különleges virág, a frangipáni, vagy más néven templomfa megtekintésére és vásárlásra is.

Ön és Családja se maradjon le erről az illatos és vidám eseményünkről 🙂

Belépőjegy árak: Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényre is, amely felnőttek részére 1.490 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 990 Ft.

 

Krisna-völgyi Búcsú – Családi Élményfesztivál 3 napon át!

2017 július 21-22-23-án

Szeretettel várjuk Vendégeinket a júliusban megrendezett népszerű Családi Élményfesztiválunkra a Krisna-völgyi Búcsúra!  Ahol többek között a fesztiválszínpad egész napos zenés-táncos kulturális programjaival, a valóság show-ban kipróbálható “Krisnás” szokásokkal, az éttermi sátrak laktató menüjével, édes és sós csemegékkel, a kézművesek utcájával, szentélylátogatással egybekötött templomi körsétával, öko falurészlettel, indiai védikus esküvővel és tűzceremóniával, pantomimmel, jógabemutatóval, valamint sok új családi és gyermek programmal fogadjuk Vendégeinket!

Krisna-völgyi Búcsú főbb programhelyszínei:

Parkolónktól rendszeresen indul kisvasút, mely áthalad Krisna-völgy területén és a Búcsú helyszínén.  Fesztiválsátorban napközben előadások,  koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók pantomim- és gyermekműsorok élményében lehet része a hozzánk látogatóknak.

A nagy sikerű Krisna-völgyi “Valóságshow” idén is hódít. A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így aki belép, megtudhatja, hogy öltözködünk, hogy festjük a tilakot (agyagjel) a homlokunkra, hogyan meditálunk, hogyan főzünk, és hogyan ajánlunk ételt Krisnának a házi oltáron. Ne hagyja ki 🙂

Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában. Éppen ezért a főtéren 1000 nm-es, 800 férőhelyes “Szabadtéri Étterem” várja az ínyenceket a Krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Templom a Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körbevezetések a bejárattól, melyeken akár többször is részt vehet. Mindenképp nézze meg, hiszen itt várja a Farm életének középpontja: az oltáron álló Krisna. A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések, kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetik majd, a könyves sátorban pedig megtalálhatja a védikus irodalom remekeit.

Biokertészetünkben nőnek az étteremsátorban megkóstolható finomságok hozzávalói, nézze meg, hol, és hogyan termeljük és tároljuk őket! Akár vásárolhat is frissen szedett terményeket…

Általános Iskolánk, a Gurukula rendkívül szép, indiai stílusú épületében tanulnak a gyermekeinek. Ide is bepillanthat, ha kíváncsi, hogy telik egy helyi kisdiák napja az iskolában! Mindeközben a kicsik az iskola melletti területen élvezhetik a gyermekprogramokat.

A vásársoron találhat majd indiai ajándéktárgyakat, füstölőket, ruhákat, vegyszermentes kozmetikumokat és tisztítószereket, ékszereket, ásványokat, kézműveseket…

A Tehenészetünk lakói a gyerekek nagy kedvencei, ez a környék igazi érdekességekkel várja nem csak a legkisebbeket, hanem minden Búcsúlátogatót! Búzafülé frissen préselve itt kóstolható. Nagy élmény lehet megsimogatni egy kis bocit, megnézni az ökröket és a teheneket, vagy éppen tanulmányozni azokat az ökörhajtású mezőgazdasági gépeket, amiket a termeléshez használunk, és akár tapasztalatot cserélni a tehenészekkel.

A bátrabbak most is kipróbálhatják tudományukat és merészségüket az íjászat sportágában, ahol pontjaikért ajándékokat kaphatnak, hiszen egy búcsú nem búcsú céllövölde nélkül.

A “Kérdezz-Felelek” sátor egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről, és természetesen választ is szeretne kapni ezekre.

Ha elfáradt, vagy ha érdekli az egészséges életmód, valamint Öko-völgy, www.okovolgy.hu  és más ökofalvak mindennapjairól szóló témák, beszélgetésekkel egybekötött, kisebb előadásokkal várja az Öko –Porta. Itt megismerheti az ökológiai gazdálkodás alapjait és a vegyszermentes, környezetbarát életvitel lehetőségeit is.

Ide kattintva a Krisna-völgyi Búcsú honlapját a bucsu.krisnavolgy.hu -t érem el.

JEGYEK ELŐVÉTELBEN: Kedvezményes áron!  Felnőtt: 1.200 Ft, diák: 800 Ft, nyugdíjas: 800 Ft

Ide kattintva a Krisna-völgyi Búcsú honlapján a kedvezményes jegyelővételt találom.

Helyszíni belépőjegy árak: Felnőttek részére 1.490 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 990 Ft. Parkolás: 600 Ft/nap – személygépkocsik, motorok részére; 1.200 Ft /nap – buszoknak.

KEDVEZMÉNY: a belépőjegyek mindhárom napra érvényesek!

A Krisna-völgyi Búcsú az országban egyedülállóan füst és alkoholmentes program, így minden korosztálynak, karon ülőtől a nyugdíjasokig egyaránt élményt jelenthet! Szeretettel várjuk Önt és Családját is 🙂

✿✿✿

Krisna Szülinapja Fesztivál – Janmashtami

2017 augusztus 15-én 10-21 óra között

Erre az ünnepre hazánkból és külföldről is számtalan Zarándok és Vendég érkezik. Az Úr Krisna megjelenési napján a hívek énekkel, zenével, tánccal, előadások hallgatásával, az Úr kedvteléseinek elbeszélésével dicsőítik Őt. Este tűzijáték és még számtalan program várja a látogatókat…

Ön és Családja se maradjon ki e különlegesen szép nyári eseményünkről 🙂

Belépőjegy árak: Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényre is, amely felnőttek részére 1.490 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 990 Ft.

Friss Karella és Okra Nap

2017 augusztus 19-én 10-17 óra között

Első ránézésre leginkább egy krokodilra emlékeztet a karella, ez a különleges indiai keserű-uborka féle. Üvegházban és fóliasátorban nálunk is nagyon szépen terem, ezért idén is egy külön napot rendezünk a „tiszteletére”.

E nagy népszerűségnek örvendő ritka növény számos gyógyhatásáról is ismert. Segít alacsonyan tartani a vércukorszintet és jó májtisztító. Íze kellemesen kesernyés, ezért az étkezés elején ajánlott a fogyasztása. Bő olajban chipsként kisütve, párolva vagy töltve egyaránt remek. Jöjjön el Ön is családjával a Krisna-völgyi Karella és Okra napra, s kóstolja meg kertünk büszkeségeit a helyi Govinda Étteremben a friss, vegyszermentesen helyileg termesztett karellát és okrát is!

A nap során a kertészetünk vezetője szívesen bemutatja az érdeklődőknek a karella és okra ágyásokat, ahol hasznos kertészeti tippeket és tanácsokat is kaphatnak az érdeklődők. Ugyanitt zöldség és vetőmag vásárlási lehetőség is lesz!

Ön és Családja se maradjon le e vidám nyári eseményünkről 🙂

Belépőjegy árak: Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényre is, amely felnőttek részére 1.490 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 990 Ft.

Bio Sütőtök Nap  

2017 október 14-én 10-17 óra között

Ősszel a táj vöröses színben pompázik Krisna-völgyben. Ilyenkor érik be az itt termesztett bio sütőtök, mely az itt élők egyik fő téli tápláléka…

Készítünk belőle krémlevest, indiai zöldséges egytálételt,  fűszeres bundában sütjük ki, de lehet az ital és édesség alapanyaga is. E napon Govinda Éttermünkben kóstolhatják meg, mire is jó még a sütőtök. A templomba lépve tök lámpások és művészien dekorált, faragott sütőtökök fogadják az ide látogatókat.

A gyerekek pedig a sütőtök faragást és a festést is kipróbálhatják. A kicsik az alkotásaikat természetesen emlékbe haza is vihetik  🙂

Ön és Családja se maradjon ki e vidám őszi eseményünkről!

Belépőjegy árak: Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényre is, amely felnőttek részére 1.490 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 990 Ft.

Góvardhana, az Édességhegy Ünnepe  

2017 október 22-én 10-17 óra között

Ezen a fesztiválon több mint 2000kg különlegesen ízletes édességet készítünk el és ajánljuk fel Srí Krisna örömére! Sőt még egy “hegyet” is emelünk belőle! A nagyszabású ceremóniát követően pedig, e finom csemegéket a hívők szétosztják a Kedves Vendégek között, amit talán nem meglepő, hogy a Gyerekek várnak a legjobban!

Ön és Családja se maradjon le erről az édes őszi eseményünkről!

Belépőjegy árak: Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényre is, amely felnőttek részére 1.490 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 990 Ft.

 

További programjaink:

 • Önismereti Tábor I. – Szeretnéd jobban megismerni, hogy milyen erők rejlenek Benned?
 • Önismereti Tábor II. – Kipróbálnád a meditációt a gyakorlatban?
 • Élménytábor  – Az élettel teli nyári természetben a jó levegőn, szabadban egy időre ki tudsz szakadni a mindennapok felgyorsult ritmusából, hogy több figyelmet fordíthass Önmagadra!
 • Krisna-völgyi Élményhétvége – Lehetőség nyílik megtapasztalni, milyen kincsekkel rendelkezik az ősi védikus, lelki kultúra és önmagunkhoz is sokkal közelebb juthatunk!
 • Study Tour Krisna-völgy  Ismerkedés Krisna-völggyel a turisztikai szakmában tevékenykedők részére: előadások, körvezetés, birtokbejárás, gasztro-kalandozás és meglepetés! Ha Ön is a turisztikai szakmában tevékenykedik (utazásszervező, szállodatulajdonos…) és cégével szeretné meglátogatni Krisna-völgyet, kérjük írjon nekünk az info@krisnavolgy.hu email címünkre!

 • Ön milyen programokra  jönne el hozzánk legszívesebben a Családjával?

Kérjük, hogy írja meg nekünk ötleteit, elképzeléseit az info@krisnavolgy.hu email címre, hogy ezáltal is bővíthessük a program kínálatunkat 🙂

(képeink illusztrációk, programváltoztatás jogát fenntartjuk!)

 

 

 

 

 

Share
Ezt a cikket eddig 70 620 látogató olvasta.

Hozzászólások

12 hozzászólás

 1. Punger Károly
  2013 szeptember 9. 19:52:14

  Üdv!

  A program közt van már, az ökogazdálkodással kapcsolatos,de “szerkesztés alatt” van még….
  Nagyon érdekelne, hogy csinálják ezt a mindennapokban, milyen növényeket termesztenek, hogyan….milyen állatokat tenyésztenek, hogyan…stb…
  A hétvégén az Agostyánban voltan az “öko”faluban…ahol nincs ott lakó ember és nem gazdálkodnak?!
  Ott hallottam a Krisna-völgyről, mint a legnagyobb biogazdálkodókról… mint egy igazi megvalósított és működő egészről!
  Még érdekelne a honlapon is látott indiai gasztronómia is!
  Egészen biztos, hogy valamikor érkezek!:D
  Köszönöm!
  Szép napot!
  Punger Károly

 2. Erzsébet
  2014 február 7. 11:33:57

  Üdvözlöm Önöket!
  Ellátogattam a honlapjukra mert az idén szeretném meglátogatni Önöket. Sajnos a 2014 évi programnaptárjukat még ma (2014.02.07.-én) nem tudtam elolvasni,mert nincs fenn a fonlapjukon. tisztelettel kérem,hogy értesítsenek amikor felteszik,mert a nyaram ennek a programnak az indításával kell hogy kezdődjön.
  Köszönettel és mély tisztelettel
  Erzsébet

 3. spd
  2014 február 25. 14:04:55

  Kedves Erzsébet!

  Köszönjük szépen az észrevételét!

  Most már szerencsére olvasható a legújabb programnaptárunk is:
  http://krisnavolgy.hu/programnaptar/

  Üdvözlettel: a Krisna-völgyiek 🙂

 4. Péliné Bokor Judit
  2014 március 30. 10:37:14

  Tisztelt Szervezök !!
  Hogyan lehetne többet megtudni az önismereti tábórrol?
  Engem nagyon érdekelne 🙂
  További szép napot:)

 5. spd
  2014 március 31. 15:09:22

  Kedves Judit!

  Kérjük, hogy ezzel kapcsolatban érdeklődjön közvetlenül a tábor szervezőjénél az alábbi elérhetőségeken:

  Lila-suka Dasa (Kissimon László)
  +36-30-530-6369
  kiprobalom@krisnavolgy.hu

  Üdv: a Krisna-völgyiek 🙂

 6. Dunai Kovács Katalin
  2014 július 16. 12:14:03

  Szép jó napot kívánok!
  Lehet, hogy a honlapon van csak nem láttam. Pestről nem szerveznek buszos utat? Esetleg távolsági busz megy arra? Ugy lemen ék már egyszer. Köszi Üdv dkk

 7. spd
  2014 július 16. 13:48:49

  Ezeken az oldalakon is érdemes érdeklődnie:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152626279922664&set=a.10150324933177664.395624.55725547663&type=1&theater

  http://bucsu.krisnavolgy.hu/utazas/

  Üdv: Krisna-völgy

 8. Dr. Majoros Attila László
  2015 április 22. 22:45:55

  Üdv.!

  Kérek hírleveleket.

  Üdv. Indivarának (is).

  Góranga!

  Dr. Majoros Attila yoros@freemail.hu

 9. Hajnik Ilona
  2016 július 25. 17:58:34

  Kedves Krisna völgyben élők.
  Az idei búcsúba én és a segítő kutyám is elmentünk köszönöm a szíves látást nagyon jól éreztük magunkat csodálatos hely ahol élnek. Ha megtehetném gyakrabban látogatnánk meg önöket mivel sok kérdésem lenne még. Nagyon szerettem volna egy olyan ruhát venni amilyet a hölgyek Önöknél hordanak sajnos a búcsúban nem volt ha segítenének abban hogy hol lehetne szert tenni egy ruhára megköszönném. Őszinte hívük egy nyugdíjas pedagógusnő és segítő kutyusa. Üdvözlettel.

 10. Kundalata devi dasi
  2016 augusztus 2. 18:04:13

  Kedves Ilona!

  A ruhát (szári) Krisna-völgy ajándékboltjában illetve Budapesti központunkban is lehet venni: http://lelekpalotaja.hu/

  Üdvözlettel,
  Krisna-völgy lakói

 11. Mínáksí dévi d.
  2017 február 2. 17:46:13

  Hare Krisna, kedves Bhakták!

  Nem találom a Radhastami fesztivál dátumát. Kérlek, írjátok meg.

  Köszönettel:
  Szolgátok: Mínáksí d.d.

 12. Kundalata devi dasi
  2017 február 6. 12:17:52

  Kedves Minaksi!

  augusztus 26.-án lesz a fesztivál.