Programnaptár

Kedves Vendégünk!

A programnaptár segítségével könnyebben tervezhetővé szeretnénk tenni az Ön kirándulását. (Amennyiben egyénileg érkeznek, és nem csoporttal, a programokra nem kell előre bejelentkezni!)

Kérjük, hogy időnként térjen vissza oldalunkra, hiszen kínálatunkat újabb programokkal, eseményekkel, érdekességekkel bővítjük… Köszönjük, és természetesen az említett programokon túl egész évben szeretettel várjuk Krisna-völgybe a Családjával együtt 🙂

Krisna-völgyi programnaptár 2018

III. Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépség Nap – 2018. május 20. 10:00-17:00

INGYENES!!! Krisna-völgy 25 éves, nyitórendezvény / Virágünnep / Jóganap- 2018. június 23. 10:00-15:00

Krisna – völgyi Búcsú – Családi Élményfesztivál 3 napon át! – 2018. július 20-22. 9:00-20:00

Vega Gasztro Nap – 2018. augusztus 19. 10:00-17:00

Tájfajta Mustra – 2018. szeptember 20. 10:00-13:00

Bio Sütőtök Nap – 2018. október 21. 10:00-17:00

 

 

Részletesebben:

 

III. Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépségnap

2018. május 20. 10-17 óra között

Immáron 3. alkalommal kerül megrendezésre rendezvényünk, ahol látogatóink színes programokkal találkozhatnak, s válogathatnak érdeklődésük szerint: 

Mi is a henna? Biztonságos-e? Mi a célja a testfestésnek? Természetes hajfestésként is alkalmazható? Önöknek milyen kérdése lenne még a témában? Szakértőinkkel beszélgetünk, miközben a látogatók csodálatos hennaművekkel szépülhetnek a rendezvény időtartama alatt.

Henna művészeink az ország minden pontjáról érkeznek hozzánk. Részükre ezen a napon kerül megrendezésre a helyszíni henna verseny, melyen szakértő zsűrik pontozzák az alkotásokat, és támogatók által felajánlott értékes nyereményekkel gazdagodnak a nyertesek.

Körbejárjuk a hennázás, és az ősi indiai szépségápolás, divat témakörét is. Kipróbálhatják a száriba öltözést, gopi-pöttgy és kajal festést, kreatív hajfonást, felpróbálhatják a különleges indiai ékszereket is.

Mit takar az igazi szépség? Ez nem csupán külsődleges tényező. Szakembereket kérdezünk erről az ajurvéda (védikus gyógyászat) témakörében, az egészséges, szépítő étkezéssel kapcsolatban. Az érdekes beszélgetések mellett táncos és zenei bemutatókkal szórakozhatnak kedves vendégeink.

Vásársoron kézműves ékszerek, kencék, ruhaneműk között válogathatnak, valamint idén 4 helyszínen is fogaszthatnak finomabbnál finomabb ételeket, pizzát, és fagyit. Kikapcsolódásként pedig vegyen részt egy rövid masszázson, kérjen tanácsot ájurvédikus szakembereinktől.

Várjuk sok szeretettel a III. Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépség Napon!

Bővebb információk: 20/230-0904

Belépőjegy árak:

Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényen, amely felnőttek részére 1.640 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 1140 Ft.

 

✿✿✿

Krisna-völgy 25 éves, nyitórendezvény

2018. június 23. 10-17 óra között

ISMERKEDJEN MEG MINDAZZAL, AMIT ELÉRTÜNK A 25 ÉV FOLYAMÁN!
Születésnapunk alkamából a belépés ingyenes a vendégeink számára!

Mi várja kedves vendégeinket? FINOMSÁGOK, KÉZMŰVES CSALÁDI PROGRAM

Ezen a napon több programmal is szeretnénk kedveskedni vendégeinknek:
-finomságok
-kézműves foglakozások az egész családnak
-kertészeti, tehenészeti látogatások,
-ökrösszekér túrák
-bio szenyvíztisztító rendszer megtekintése
-képekben bemutatjuk botanikuskertünket a 4 évszaknak megfelelően

Virágünnepünk évek óta kedvelt program, melyet ebben az időszakban szoktunk megünnepelni. Ez idén sem maradhat el, így ezen a nevezetes napon minden kedves vendégünk élhet a korábbi virág ünnep nyújtotta kikapcsolódási lehetőséggel is:

-virágfűzés, virágékszer készítés
-virágszirom felajánlása az oltáron, mely áldást hoz arra aki részt vesz benne
-készítsünk papírból kézműves virágokat, origamizz velünk
-száriba öltözés, indiai ékszerek felpróbálása
-virág ékszerek készítése, melyet haza is vihetsz magaddal
-gyermekeknek színezés, origami, krétarajzolás

Ez az áldásos nap mindenki szívébe derűt hoz, elűzi a tél hideg emlékeit és megtölti virágillattal a tájat.

Ön és kedves családja is legyen részese e vidám, illatos, nyárköszöntő eseményünknek! 

Belépőjegy árak:
Ezen a napon ingyenese fogadjuk Önöket! Várjuk sok szeretettel!

 

✿✿✿

Krisna-völgyi Búcsú – Családi Élményfesztivál 3 napon át!

2018. július 20-21-22.

Szeretettel várjuk vendégeinket a júliusban megrendezett népszerű Családi Élményfesztiválunkra, a Krisna-völgyi Búcsúra!

Programjaink között találhatja:

-az egész napos fesztiválszínpadunkat zenés-táncos kulturális programjaival, mint a pantomim vagy a jógabemutató

-a valóság show-ban kipróbálható “Krisnás” hagyományokat

-az éttermi sátrakat a laktató menükkel, különleges édes és sós csemegékkel

-a kézművesek utcáját,

-a szentélylátogatással egybekötött templomi körsétát,

-az öko falurészletet,

-az indiai védikus esküvőt és tűzceremóniát,

-a szépségszigetet, gyönyörű indiai kelmékkel, ékszerekkel

-a bölcsesség szigetet, megkapó témájú előadásokkal, beszélgetésekkel

-és még sok új családi és gyermek programot …

A Búcsú főbb programhelyszínei:

Parkolónktól rendszeresen indul kisvasút, mely áthalad Krisna-völgy területén és a Búcsú helyszínén. 

A fesztiválsátorban napközben előadások,  koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók pantomim- és gyermekműsorok élményében lehet része a hozzánk látogatóknak.

A nagy sikerű Krisna-völgyi “Valóságshow” idén is hódít. A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így aki belép, megtudhatja, hogy öltözködünk, hogy festjük a tilakot (agyagjel) a homlokunkra, hogyan meditálunk, hogyan főzünk, és hogyan ajánljuk az ételt Krisnának a házi oltáron. 

Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában. Éppen ezért a főtéren 1000 nm-es, 800 férőhelyes “Szabadtéri Étterem” várja az ínyenceket a Krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Templom a Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körbevezetések a bejárattól, melyeken akár többször is részt vehet. Mindenképp nézze meg, hiszen itt várja a Farm életének középpontja: az oltáron álló Krisna. A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések, kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetik majd, a könyves sátorban pedig megtalálhatja a védikus irodalom kiemelkedő alkotásait, bölcsességét.

Biokertészetünkben nőnek az étteremsátorban megkóstolható finomságok hozzávalói, nézze meg, hol, és hogyan termeljük és tároljuk őket! Akár vásárolhat is frissen szedett terményeket…

Általános Iskolánk, a Gurukula rendkívül szép, indiai stílusú épületében tanulnak a gyermekeinek. Ide is bepillanthat, ha kíváncsi, hogy hogyan telik egy helyi kisdiák napja az iskolában! Mindeközben a kicsik az iskola melletti területen élvezhetik a gyermekprogramokat.

A vásársoron találhat majd indiai ajándéktárgyakat, füstölőket, ruhákat, vegyszermentes kozmetikumokat és tisztítószereket, ékszereket, ásványokat, kézműveseket…

A Tehenészetünk lakói a gyerekek nagy kedvencei. Krisna-völgy ezen része igazi érdekességekkel várja nem csak a legkisebbeket, hanem minden Búcsúlátogatót! Itt megkóstolhatja a frissen préselt búzafűlevet! Többeknek ez a kedvenc helye, hiszen itt külön élményt jelent megsimogatni a kis bocikat, megnézni az ökröket és a teheneket, vagy éppen tanulmányozni azokat az ökörhajtású mezőgazdasági gépeket, amiket a termeléshez használunk, és akár tapasztalatot cserélni a tehenészekkel.

A bátrabbak most is kipróbálhatják tudományukat és merészségüket az íjászat sportágában, ahol pontjaikért ajándékokat kaphatnak, hiszen egy búcsú nem búcsú céllövölde nélkül.

A “Kérdezz-Felelek” sátor egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a Szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről és természetesen választ is szeretne kapni mindezekre.

Ha elfáradt, vagy ha érdekli az egészséges életmód, valamint az Öko-völgy illetve más ökofalvak mindennapjairól szóló témák, beszélgetésekkel egybekötött, kisebb előadásokkal várja az Öko–Porta. Itt megismerheti az ökológiai gazdálkodás alapjait és a vegyszermentes, környezetbarát életvitel lehetőségeit is.

Ide kattintva a Krisna-völgyi Búcsú honlapját a bucsu.krisnavolgy.hu -t érem el.

JEGYEK ELŐVÉTELBEN:

Kedvezményes áron!  Felnőtt: 1 350,- Ft, diák: 950 Ft, nyugdíjas: 950 Ft

Ide kattintva a Krisna-völgyi Búcsú honlapján a kedvezményes jegyelővételt találom.

Helyszíni belépőjegy árak:

Felnőttek részére: 1.640 Ft, diákok-, nyugdíjasok részére pedig 1140 Ft. Parkolás:személygépkocsik, motorok részére 600 Ft/nap, buszoknak 1.200 Ft /nap.

KEDVEZMÉNY: a belépőjegyek mindhárom napra érvényesek!

A Krisna-völgyi Búcsú az országban egyedülállóan füst és alkoholmentes program, így minden korosztálynak, karon ülőtől a nyugdíjasokig egyaránt élményt jelenthet!

Szeretettel várjuk Önt és Családját is! 

✿✿✿

Vega Gasztro Nap

2018. augusztus 19-én 10-17 óra között

Ezen a napon minden kedves vendégünk kóstolhat számos helyben készített indiai és magyaros ételből. Külön érdekesség a Krisna-völgyben termesztett karella és okra, melyet visszatérő vendégeink már jól ismerhetnek. Tekintsétek meg ezúttal a különféle elkészítési módjukat is. Ezen a napon lehetőségetek van önálló felfedezést tenni kertészetünkben, jobban megismerkedni e mesebeli növény történelmével, életútjával, egészségre való hatásával, elkészítésével és még sok más érdekességgel!

Jöjjön el Ön is családjával a Krisna-völgyi Karella és Okra napra, s kóstolja meg kertünk büszkeségeit a helyi Govinda Étteremben a friss, vegyszermentesen helyileg termesztett karellát és okrát is!

 

Ön és kedves családja is legyen részese ezen igazán különleges nyári programunknak és kóstolja meg a templomépületben található Govinda Étteremben kertünk büszkeségeit, a vegyszermentesen helyileg termesztett karellát és okrát is!

Belépőjegy árak: 2018-as évben díjmentesen vehetnek részt a fesztiválon!

 

 

Bio Sütőtök Nap  

2018. október 21. 10-17 óra között

Ősszel a táj vöröses színben pompázik Krisna-völgyben. Ilyenkor érik be az itt termesztett bio sütőtök, mely az itt élők egyik fő téli tápláléka.

Készítünk belőle krémlevest, indiai zöldséges egytálételt,  vagy fűszeres bundában sütjük ki, de lehet az italaink és még édesség alapanyaga is.

E napon az idelátogatók a Govinda éttermünkben megkóstolhatják, hogy a hagyományos fogások mellett mire is jó még a sütőtök. A templom épületébe lépve művészien dekorált sütőtökök fogadják az érdeklődőket.

 

A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, alkotásaikat természetesen haza is vihetik.  

Ön és kedves családja is legyen részese e vidám, őszi eseményünknek! 

Belépőjegy árak:

Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényen, amely felnőttek részére 1.640 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 1140 Ft.

✿✿✿

 

További programjaink:

 • Krisna-völgyi Élményhétvége – Lehetőség nyílik megtapasztalni, milyen kincsekkel rendelkezik az ősi védikus, lelki kultúra és önmagunkhoz is sokkal közelebb juthatunk! További infromációk tanfolyamainkról és élményhétvégékről: http://tanfolyamok.krisnavolgy.hu/
 • Study Tour Krisna-völgy  Ismerkedés Krisna-völggyel a turisztikai szakmában tevékenykedők részére: előadások, körvezetés, birtokbejárás, gasztro-kalandozás és meglepetés! Ha Ön is a turisztikai szakmában tevékenykedik (utazásszervező, szállodatulajdonos…) és cégével szeretné meglátogatni Krisna-völgyet, kérjük írjon nekünk az info@krisnavolgy.hu email címünkre!

 • Ön milyen programokra  jönne el hozzánk legszívesebben a Családjával?

Kérjük, hogy írja meg nekünk ötleteit, elképzeléseit az info@krisnavolgy.hu email címre, hogy ezáltal is bővíthessük a program kínálatunkat 🙂

(képeink illusztrációk, programváltoztatás jogát fenntartjuk!)

12 hozzászólás

 1. Üdv!

  A program közt van már, az ökogazdálkodással kapcsolatos,de “szerkesztés alatt” van még….
  Nagyon érdekelne, hogy csinálják ezt a mindennapokban, milyen növényeket termesztenek, hogyan….milyen állatokat tenyésztenek, hogyan…stb…
  A hétvégén az Agostyánban voltan az “öko”faluban…ahol nincs ott lakó ember és nem gazdálkodnak?!
  Ott hallottam a Krisna-völgyről, mint a legnagyobb biogazdálkodókról… mint egy igazi megvalósított és működő egészről!
  Még érdekelne a honlapon is látott indiai gasztronómia is!
  Egészen biztos, hogy valamikor érkezek!:D
  Köszönöm!
  Szép napot!
  Punger Károly

 2. Üdvözlöm Önöket!
  Ellátogattam a honlapjukra mert az idén szeretném meglátogatni Önöket. Sajnos a 2014 évi programnaptárjukat még ma (2014.02.07.-én) nem tudtam elolvasni,mert nincs fenn a fonlapjukon. tisztelettel kérem,hogy értesítsenek amikor felteszik,mert a nyaram ennek a programnak az indításával kell hogy kezdődjön.
  Köszönettel és mély tisztelettel
  Erzsébet

 3. Author

  Kedves Erzsébet!

  Köszönjük szépen az észrevételét!

  Most már szerencsére olvasható a legújabb programnaptárunk is:
  http://krisnavolgy.hu/programnaptar/

  Üdvözlettel: a Krisna-völgyiek 🙂

 4. Tisztelt Szervezök !!
  Hogyan lehetne többet megtudni az önismereti tábórrol?
  Engem nagyon érdekelne 🙂
  További szép napot:)

 5. Author

  Kedves Judit!

  Kérjük, hogy ezzel kapcsolatban érdeklődjön közvetlenül a tábor szervezőjénél az alábbi elérhetőségeken:

  Lila-suka Dasa (Kissimon László)
  +36-30-530-6369
  kiprobalom@krisnavolgy.hu

  Üdv: a Krisna-völgyiek 🙂

 6. Szép jó napot kívánok!
  Lehet, hogy a honlapon van csak nem láttam. Pestről nem szerveznek buszos utat? Esetleg távolsági busz megy arra? Ugy lemen ék már egyszer. Köszi Üdv dkk

 7. Üdv.!

  Kérek hírleveleket.

  Üdv. Indivarának (is).

  Góranga!

  Dr. Majoros Attila yoros@freemail.hu

 8. Kedves Krisna völgyben élők.
  Az idei búcsúba én és a segítő kutyám is elmentünk köszönöm a szíves látást nagyon jól éreztük magunkat csodálatos hely ahol élnek. Ha megtehetném gyakrabban látogatnánk meg önöket mivel sok kérdésem lenne még. Nagyon szerettem volna egy olyan ruhát venni amilyet a hölgyek Önöknél hordanak sajnos a búcsúban nem volt ha segítenének abban hogy hol lehetne szert tenni egy ruhára megköszönném. Őszinte hívük egy nyugdíjas pedagógusnő és segítő kutyusa. Üdvözlettel.

 9. Kedves Ilona!

  A ruhát (szári) Krisna-völgy ajándékboltjában illetve Budapesti központunkban is lehet venni: http://lelekpalotaja.hu/

  Üdvözlettel,
  Krisna-völgy lakói

 10. Hare Krisna, kedves Bhakták!

  Nem találom a Radhastami fesztivál dátumát. Kérlek, írjátok meg.

  Köszönettel:
  Szolgátok: Mínáksí d.d.

 11. Kedves Minaksi!

  augusztus 26.-án lesz a fesztivál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.