Lila Suka dász

Lila Suka dásznak hívnak.

41 éves vagyok, korábban a Pécsi Közgazdasági Egyetemen végeztem, mint Vezetési Tanácsadó.

1993-ban találkoztam először Srila Prabhupáda könyveivel a Pécsi Megyei Könyvtárban. Ezután felvettem a kapcsolatot a Krisna-hívőkkel és elkezdtem gyakorolni a Krisna-tudatot Pécsett, az egyetemi tanulmányaim mellett. Amikor 1997-ben befejeztem az egyetemet, akkor költöztem ide Krisna-völgybe.

Sokféle szolgálatot végeztem az elmúlt években, most oktatással és prédikálással foglalkozom főleg. Többed magammal a kezdő érdeklődőket oktatjuk a Krisna-tudat alapjaira egy szisztematikus oktatási rendszer kereteiben.

2003-ban házasodtam meg, feleségem Bridzsbászi dévi dászi, aki 1994 óta él Krisna-völgyben. ő először az adminisztrációban végzett szolgálatot, majd 1998-tól a templomi imádatban és a főzésben vesz részt.

Most már 18 éve lakom Krisna-völgyben és szeretek itt élni, az élő Krisna-tudat és az egyszerű életmód miatt is.

Én szoktam beszélgetni azokkal az érdeklődőkkel, akik szeretnének csatlakozni Krisna-völgyhöz, vagy szeretnék gyakorolni a Krisna-tudatot az otthonukban. Próbálok segíteni nekik, hogy a Krisna-tudat minél jobban a javukra váljon és megkapják mindazt amire szükségük van. Szívesen várom, ha valaki ilyen jellegű kérésekkel, kérdésekkel felkeres engem.

Elérhetőségem: lilasuka.d@gmail.com

Share
Ezt a cikket eddig 17 389 látogató olvasta.

Hozzászólások

10 hozzászólás

 1. Zozi Papa
  2008 október 9. 11:48:34

  Gouranga!
  én 2001-ben olvastam Sríla Prabhupada könyvét,a Tökéletesség útja-t.nagyon nagy hatással volt rám!korábban sok mindenbe belekóstoltam(különböző ezoterikus tanok,Reiki,Kereszténység,Buddhizmus,)de egyik sem adott átfogó képet arról,hogy Ki Vagyok én igazából!pláne arról nem,hogy kicsoda Isten!ahová nem jutott el egyik irányzat sem, /nem leszólni akarom a más Vallásokat! sőt! az Úr Jézus Krisztusnak KÖSZÖNHETEM,akit Nagyon megszerettem,hogy elkezdtem kutatni az Atya után!/ -ott kezdődik a Krisna (Isten) tudat!hogy én Örökké létező Lélek vagyok,Isten szerves része.és ez még csak a kezdet!!! -majd lementem Somogyvámosra,hogy a saját szememmel lássam azt,amiről olvastam. Líla Súka prabhu készségesen állt a szolgálatomra (igen!még Ő szolgált engem.ez ám a paradoxon!ez a nagy tudású Szerzetes szolgálta a tudatlan érdeklődőt!).hát több sem kellett,2007ben el is végeztem a Bhakta programot.(ott kaptam a többi résztvevőtől ezt az “egynyári bhakta” nevet).amely után a civil életet is sokkal Könnyebben,és sokkal Értelmesebben tudom élni.ha szeretnél többet megtudni arról,hogy mi is ez a Bhakta program,keresd meg Líla Súka prabhut!(06-30/530-63-69)hidd el,segíteni fog Neked mindenben!csak Ne legyél szégyenlős!én ÖRÖK hálával tartozom Neki azért,hogy megmutatta nekem azt az Utat,amit kerestem.és segít abban is -ha az úton néha megállok kifújni magam-,hogy új erőre kapjak,és folytassam az utat Vissza Istenhez!

 2. saizora
  2008 október 9. 21:08:34

  Hari Om

  Ahol hit van, ott szeretet is van.

  Ahol szeretet van, ott béke is.

  Ahol béke honol, ott van Isten.

  Ahol Isten jelen van, ott boldogság minden.

  saizora

 3. V,J
  2009 március 23. 11:10:19

  ÜDV.HAMAROSAN FELKERESLEK MAILON KÉRDÉSEIMMEL.TISZTELETTEL JÁNOS

 4. Zsolt das
  2009 április 17. 23:40:12

  Köszönöm azt a sok türelmet amit rám fordítottál,köszönöm,hogy a Krisna tudattal részletesen megismertettél.Sok mindent megtanultam,sok mindent már másként nézek és másként látok!Sikerült olyan dolgoktól megszabadulni ami nem volt Krisnának tetsző dolog (cigi)A napi japázás segít erősíteni a Krisna tudatban való hitemet! Nagyon köszönöm a Krisna-völgyben élőknek,hogy rá mutattak,hogy milyen az ember,ha nem gyakorolja a Krisna tudatot! Nagyon sok szép hónapot töltöttem a Krisna-völgyben,és remélem még tölthetek is?És mindenkinek tudom ajánlani,hogy menjen le Krisna-völgybe és élje át mind azt a szeretetet amit az ott élő bhakták és KRISNA ad!Ne félj attól,hogy megismerd magad,hogy elfogad az igazságot valós életed mivoltát.Mert úgy fogod megismerni magad amiről fogalmad se volt ki is vagy valójában!Én is úgy mentem el Krisna völgybe,hogy ismerem saját magam,de arra kellett rá ébrednem,hogy olyan ember vagyok aki nem szeretnék lenni.Ezért vagyok hálás KRISNÁNAK,hogy felébresztett! jaya jaya sri-caitanya jaya nityananda
  jayadvaita-candra jaya gaura-bhakta-vrnda. Hare krisna!

 5. NEdit
  2009 július 21. 14:06:59

  Kedves Lila Suka dász!

  Az itt megadott elérhetőségére írtam Önnek egy e-mailt, de hibaüzenet érkezett. Lehet, hogy kimaradt egy “s” betű?

  Várom szíves visszajelzését!
  Szép napokat kívánva:

  NEdit

 6. Zsanett
  2010 október 24. 10:52:48

  Kedves Lila Suka dász! A fent megadott e-mail címre írtam egy levelet, de nem érkezett válasz és nem vagyok biztos benne, hogy a levél megérkezett-e. Megkérném egy visszajelzésre. Előre is köszönöm! Szép napot kívánok! Zsanett.

 7. T.P
  2010 október 26. 17:32:32

  Hare Krisna!

  Kedves Lilasuka dász, egy érvényes elérhetőséget kérnék, magánügyben lenne pár kérdésem.

  köszönöm: T.P

 8. Lilasuka das
  2011 január 19. 18:07:32

  A fenti emailcím mellett a következő címekre is lehet írni nekem:
  lilasuka.d@gmail.com
  kissimon@okovolgy.hu

  Üdvözlettel, Lila Suka das

 9. Péntek László
  2011 június 4. 13:23:30

  Kedves Lila Suka dász!
  Érdeklődni szeretnék, milyen feltételek teljesítése mellett lehet kiköltözni a Krisna-völgybe? Gondolok itt anyagi, gondolkodásbeli és egyéb feltételekre. Elképzelésem szerint eddigi életemet (munkahely, szülők, rokonok, stb.)hátrahagyva valósulhat ez meg.
  Ezen kívül nagyon érdekelne rövid leírásban összefoglalva egy szerzetes átlagos napja.
  Üdvözlettel: László
  u.i.: jelenleg Budapesten dolgozom éve, szlovák állampolgár, de külhoni magyar vagyok. Tervezem a magyar állampolgárság felvételét könnyített honosítás keretein belül.

 10. Zájcsik
  2011 augusztus 8. 00:07:53

  Zozi Papa IGEN JÓ véleménnyel van rólad!
  Szeretném megköszönni az ő nevében,hogy ilyen jót tettél vele.Én is hálás vagyok érte.
  Kérlek Fogadd Tiszteletteljes Hódolatomat Lila Suka dász!
  Te is aranyos vagy!Hari Ból!