Filozófia

A Krisna-tudat az öt világvallás egyikének, a hinduizmusnak egy képviselője, amely világszerte többszáz-millió követőt számlál.

Gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza, azonban a nyugati világban csak 1965 után vált ismertté, Ő Isteni Kegyelme A.C. Bhaktivedanta Szvámi Prabhupád erőfeszítései nyomán.

Sríla Prabhupád az Egyesült Államokban kezdte el a Krisna-tudat angol nyelvű terjesztését. Élete utolsó éveiben tizennégyszer utazta körbe a világot, előadásokat tartott, 60 kötetnyi angol nyelvű könyvet írt és száznál is több templomot alapított meg.

A Krisna-tudat tanításait az ősi védikus irodalom foglalja össze. Krisnát, mint az Istenség Legfelsőbb Személyiségét imádjuk, s célunk az Isten iránti odaadás, szeretet kifejlesztése. Az önmegvalósítás tökéletes útjaként a Haré Krisna Haré Krisna Krisna Krisna Haré Haré Haré Ráma Haré Ráma Ráma Ráma Haré Haré mantra éneklését ajánljuk. Mindennapjaink a tisztaság, a kegyesség, az igazságosság és a lemondás jegyében telnek.

A filozófiánkról részletesebben a krisna.hu-n olvashatnak.

5 hozzászólás

 1. Hello mindenkinek!
  Nekem már volt szerencsém eljutni a Krisna-völgybe.Nagyon tetszett a táj és maga a kultúra!Csodálom azokat az embereket akik ennyire tudnak hinni egy felsőbbrendőben.Máramár én is napi szinten mondogatom azt a bizonyos éneket, és bízom abban, hogy lehet annál jobb ami van…

  További szép napot!

 2. Hari!
  Szeretnék védikus horoszkópot készítettni, és hallottam egy bhaktáról, akinek van egy weboldala. Esetleg meg tudná nekem adni valaki ennek az oldalnak a címét? Mert sajnos nem találom.
  Előre is köszönöm!

 3. Haribol Dóri!

  Sajnos én sem tudom az oldal címét, és nem tudom, melyik bhaktáé lehet. Én Gauranga prabhut ismerem, Ő készít horoszkópot, az Átma Centerben találod meg Őt. http://www.atmacenter.hu

  Gouranga!
  Sörös Ágnes

 4. hogyan lehetek krisna-völgy lakó?

 5. Kedves Zsuzsanna!
  A honlapunk “Képzések” menüpontjában mindent megtudhatsz a szemináriumainkról és tanfolyamainkról, valamint a csatlakozás és a beköltözés módjáról. Ott megtalálod majd Lila suka dász e-mail címét is, – Ő tartja a tanfolyamokat -, Vele meg tudsz mindent beszélni.
  Gouranga!
  Sörös Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.